Košarka

Kevin Durent pogodio preko Luke Dončića! "Suviše si mali da bi me čuvao" (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Kevin Durent je uputio prozivku Luki Dončiću kako je suviše mali da bi ga čuvao.

Izvor: X/@BleacherReport/Printscreen

NBA liga tek što je počela, a za njom i sitne prozivke. Tako je Kevin Durent pogodak preko Luke Dončića, u pobjedi svog Finiksa nad Dalasom (114:102),proslavio na karakterističan američki način i tada je ujedno i pomogao svojoj ekipi da u završnici napravi dvocifrenu prednost naspram protivnika.

Neizvjesnost je trajala gotovo do samog kraja, ali je domaćin u finišu bio bolji. Pažnju je privukla i reakcija najboljeg igrača Sansa Kevina Durenta koji je plus 10 svog tima proslavio gestikulacijom ka Luki Dončiću.

Nešto više od tri minuta pred kraj meča, Dončić je čuvao Amerikanca koji je bio precizan i preko njega pogodio, pa je Durent pokazao kako je Slovenac suviše mali da bi ga čuvao.

Finiks možda jeste odnio pobjedu, ali je Dončić i pored visokog Durenta postigao dabl-dabl učinak - nevjerovatnih 40 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Durent je susret završio sa 31 poenom i devet skokova.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić se u pobjedu Sansa "ugradio" sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 14 skokova za 30 minuta na parketu. 

(MONDO)