• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski košarkaš provocirao Nikolu Jokića, pa zažalio (video)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte kako je Nikola Jokić kažnjavao što hrvatski košarkaš Ivica Zubac "provocira" njegov šut za tri poena. Iste sekunde ga je kaznio i prethodne noći dao je sedam trojki.

 nikolu jokica provocirao ivica zubac iste sekunde je zazalio zbog toga Izvor: Twitter/heavenlybuckets/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić ubacio je prethodne noći L.A. Klipersima čak 41 poen, uz rekordnih sedam trojki, ali to nije bilo ipak dovoljno da njegov Denver dođe do pobjede. Ostatak tima je po običaju podbacio i Denver je izgubio kod kuće (104:109), a da je problem još veći - rješenje za probleme koje imaju se ne nazire.

Denver je sastavio ekipu tako da ima samo dvojicu košarkaša koji mogu da pogađaju trojke u kontinuitetu (i to je varljivo), pa je tako Nikola Jokić prethodne noći preuzeo odgovornost na sebe. Generalno, kroz karijeru nema sjajne procente šuta za tri poena (lani je to bilo tek 35,9 odsto), pa su čak i protivnički košarkaši počeli da ga "provociraju" da šutira. To je očigledno rečeno i hrvatskom centru Ivici Zupcu prethodne noći, ali to nije bilo naročito pametno.

U jednom od prvih napada, Jokića je Zubac pustio da ima sve vrijeme ovog svijeta da se namjesti i da šutira, procjenjujući da neće pogoditi. Kako bi rekli navijači na društvenim mrežama, iste sekunde je zažalio. Pogledajte:


Inače, Nikola Jokić je ubacio sedam trojki iz samo 12 pokušaja, što je njegovo najbolje izdanje koje smo ikada do sada vidjeli, a ostaje da se vidi i da li će to ubuduće biti Denverovo opredjeljenje. Znamo da Jokića ni tokom Olimpijskih igara nije naročito služio šut za tri poena, ali ako uporedio sa ostatkom Denvera - možda je najmanje zlo da Srbin šutira. Ipak može da pogodi sedam...

Što se tiče ostatka njegovog tima, Majkl Porter je promašio svih šest šuteva za tri, Vestbruk sva tri, a pogađali su još samo Marej (tri trojke), Strouter (dvije) i po jednu Gordon i Braun.. Za modernu košarku, to je premalo - dakle Jokić 7/12, a ostatak tima 7/23.

Pogledajte i cijelu partiju Nikole Jokića protiv L.A. Klipersa:

Nikola Jokić dao 41 poen
Izvor: Youtube/NBA

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:08
Nikola Jokić na detektoru laži
Izvor: Twitter/Nuggets
Izvor: Twitter/Nuggets

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC