Košarka

Embid i Tauns se "potukli", tužno ponašanje u gradu jednog Rokija Balboe!

Autor mondo.rs

Poslije još jedne NBA tuče bez tuče, Embid je glumio boksera i "dizao publiku na noge". Nije valjda pomislio da je Ali, Frejzer, Forman ili, daleko bilo, Balboa.

Džoel Embid i Karl-Entoni Tauns potukli su se prethodne noći u još jednoj NBA tuči bez tuče, završenoj rvanjem i valjanjem po parketu, u šta se umiješao i Ben Simons.


On je cijelu kavgu iskoristio da uhvati Taunsa u kragnu, pa ga još malo i "pritegne", što je na kraju prošlo kao "razdvajanje" kod sudijske trojke pa je plej bez postignute trojke u NBA karijeri prošao bez isključenja za razliku od dvojice centara.

Međutim...

Prije nego što je nestao u tunelu "Vels Fargo centra", Embid se dodatno obrukao pred 20.204 navijača glumeći žestokog momka i simulirajući poteze boksera. Nadamo se da nije mislio na neke od velikana "plemenite vještine", poput Mohameda Alija, Džoa Frejzera ili Džordža Formana...

Ovakvo ponašanje igrača koji ima čast da nastupa pred publikom u gradu jednog Rokija Balboe u najmanju ruku je tužno.


Bilo je i onih koji su usporavali snimak Taunsovog faula nad Embidom tražeći povod za cijeli cirkus.


Kad smo ih već pomenuli, u duelu dvije neporažene ekipe u prve tri utakmice u sezoni na kraju su bolji bili Filadelfija Seventisiksersi, koji su nadigrali Minesota Timbervulvse 117:95.

Embid je do isključenja igrao 20 minuta i ubacio 19 poena uz pet skokova, dvije asistencije, blokadu i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu, dok je Tauns pored 13 poena, šest skokova, asistencije, blokade, dvije osvojene i tri izgubljene lopte izgleda "zabilježio" i povredu u ovom "pesničenju".

Bar sudeći prema tome kako je napustio parket...

Iste večeri na drugoj obali Stefen Kari doživio je ozbiljnu povredu - polomio je i kost šake i kost podlaktice.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.