• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefen Kari polomio ruku na dva mjesta!

Autor mondo.rs

Samo prizemljenje poslije upada u "makazice" između Ubrea i Bejnsa bilo je bolno, a onda je i 118 kilograma teški centar Finiksa pao preko ruku koje su ubacile 2.491 trojku u karijeri.

Serija 1:30 poslije koje su Finiks Sansi poveli 14:43 u "Čejs centru" nije ni približno najgora stvar koja se dogodila Golden Stejt Voriorsima prethodne noći.

Poslije Kevina Durenta i Kleja Tompsona, koji su doživjeli dvije najteže povrede u sportu u razmaku od nekoliko dana prošlog proljeća tokom finalne serije sa Toronto Reptorsima, "ratnici" su na dug period izgubili i svoje zaštitno lice - Stefena Karija.

Možda će vas zanimati

Najbolji šuter svih vremena postigao je prvih sedam poena na meču za svoj tim i koliko-toliko držao ekipu "u utakmici" prije nego što se zaletio na ulaz pod koš Sansa, bio uhvaćen u "makazice" između Kelija Ubrea i Erona Bejnsa, izgubio ravnotežu i krenuo u pad, a kada je izbacio loptu i namjestio šake za "doskok" na parket…

...208 centimetara visoki i 118 kilograma teški Bejns pao je preko njegovih ruku i učinio prizemljenje svakako bolnijim za 31-godišnjeg rekordera lige po broju ubačenih trojki.

Dvostruki MVP momentalno je napustio dvoranu i otišao na magnetnu rezonancu, koja je ukazala na dvije povrede - lijeve šake i lijeve podlaktice.

Kari je najplaćeniji igrač lige sa 40.231.758 dolara godišnje

Iako se radi o naprsnućima, ne i otvorenim prelomima kostiju, Karija očekuje duga pauza. Za sada se nijedan relevantan izvor iz SAD nije bavio prognozama.

Iste noći, samo na suprotnoj obali, u još jednoj NBA tuči bez tuče sukobili su se Džoel Embid i Karl-Entoni Tauns, Ben Simons iskoristio kavgu da uhvati rivala u kragnu i malo ga "pritegne" pa se izvukao kao neko ko smiruje strasti, a centar Filadelfije poslije svega počeo da imitira boksera i podsjetio javnost koliko je nezreo.

Ako postoji dobra stvar u svemu, to je činjenica da je šuterska ruka, kojom je Kari ubacio 2.491 trojku u karijeri, ostala samo ugruvana. Utakmica je završena porazom ekipe trenera Stiva Kera od 110:121, tako da su petostruki NBA šampioni ostali na začelju Pacifik divizije sa skorom 1-3.

Golden Stejt je sezonu, u kojoj Karijev "spleš brat" Tompson neće odigrati nijednu utakmicu zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata koljena, otvorio ubjedljivim porazima na gostovanjima Los Anđeles Klipersima (141:122) i Nju Orleans Pelikansima (120:91), poslije čega su u prvoj zvaničnoj utakmici u novoj dvorani savladali istog rivala rezultatom 134:123.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC