• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mota sve uradio, ali Ronaldo spasio Juve u 96., Srbi pogađali i asistirali!

Autor mondo.ba

Juventusu u sudijskoj nadoknadi poništen gol, a onda i dosuđen jedanaesterac koji je Kristijano Ronaldo pretvorio u pogodak za pobjedu. Kolarov asistent i strijelac u pobjedi Rome, Milenković od tragičara do junaka Fiorentine!

Uzbudljivo vanredno deseto kolo Serije A obilježila tijesna pobjeda Juventusa protiv Đenove u Torinu, tek nakon penala u sudijskoj nadoknadi, ali i preokret Fiorentine, te ubjedljiva pobjeda Rome na gostovanju Udinezeu.

Deset sekundi dijelilo je Tijaga Motu od novog podviga sa Đenovom, poslije preokreta i pobjede 3:1 nad Brešom u prošlom kolu.

Možda će vas zanimati

Đenova je izjednačila, potom čuvala remi i odlijevala napadima Juventusa, koje je predvodio Paolo Dibala, a onda u posljednjim sekundama poklekla.

Umjesto Dibale, koji je odigrao fantastičnu utakmicu, bljesnuo je ko drugi nego Kristijano Ronaldo.

I to dva puta!

Portugalac je u drugom minutu sudijske nadoknade ispratio centaršut Kvadrada i postigao gol za pobjedu, koji su proslavili svi na tribinama, međutim, nakon reakcije iz VAR sobe on je poništen.

Ispravna odluka, pošto je Ronaldo zaista bio u minimalnom ofsajdu, međutim, ni ona nije zaustavila napadača Juventusa i njegove saigrače, iako je do kraja ostalo samo 120 sekundi.

Kada se činilo da je sve gotovo, bukvalno posljednje sekunde sudijske nadoknade su otkucavale, Ronaldo je ušao u šesnaesterac i vagnuo Sanabriju, koji je nasjeo, a blagi kontakt bio je dovoljan za katastrofu. 

Sudija je pokazao na penal, loptu je uzeo CR7 i ishod je bio jasan.

Ronaldo je poslao loptu u mrežu za svoj peti gol u sezoni kojim se Juventus vratio na vrh tabele!

Juventus – Đenova 2:1 (1:1)

/Bonući 36, Ronaldo 90+6 -  Kuame 40/

Đanluiđi Bufon odigrao je večeras svoj 513. prvenstveni meč za Juventus i tako stigao Alesandra Del Pjera na vječnoj listi kluba.

Sve što je uradio Tijago Mota na klupi Đenove, Radu na golu, a fudbaleri u crveno-plavom na terenu tako je palo u vodu. A uradili su mnogo toga i ne bi bilo nezasluženo da su osvojili bod.

U prošlom kolu Mota je preokrenuo meč sa tri izmjene. Ubacio je Agudela, Kuamea i Pandeva a njih trojica sa tri gola donijeli su trijumf Đenovi za prekid crne serije.

"Kako je pogodio sa izmjenama? Ako su oni bili ti pravi igrači zašto nisu igrali od početka", bili su neki od komentara Motinih kritičara, koji je u srijedu uveče uradio upravo to.

Sva trojica počeli su meč i ekipa Đenove dobro je djelovala na terenu, iako je sasvim logično stajala povučenije, vrebajući svoju šansu.

Njihov bedem probio je tek Bonući u 33. minutu kada je bio najbolji u skoku i matirao Radua, koji je nešto ranije skinuo stopostotnu šansu Dibali, a u drugom poluvremenu i Bernardeskiju.

Prvu pravu šansu Đenova je znala da iskoristi. Nakon lošeg ispucavanja Aleksa Sandra lopta je došla do Kuamea na dvadesetak metara, a on je uz dosta sreće postigao izjednačujući gol.

Naime, šutirao je desnom nogom, a lopta je zakačila njegovu lijevu i promijenila smjer. Bufon je uhvaćen na krivoj nozi i samo je pogledom ispratio loptu kako odlazi u mrežu - 1:1.

Ni crveni karton Kasate u 51. minutu nije poremetio Đenovu, koja se dobro branila, dok su Dibala, Bernardeski, Ronaldo redom promašivali.

Sve do 94. minuta, kada su dobar potez Ronalda i loša reakcija Sanabrije odlučili ovaj duel.

Srpski reprezentativac  Aleksandar Kolarov sa golom i asistencijom bio je jedan od najzaslužnijih za ubjedljiv trijumf Rome od 4:0 na gostovanju Udinezeu.

Kolarov je u 14 minutu prebacio odbranu domaćih, a mladi Zaniolo doveo u vođstvo „vučicu“ koja je na ovom meču pokazala da je najopasnija kada je „ranjena“.

Roma je u 32. Minutu ostala bez isključenog Facija, ali to kao da je razljutilo Rimljane, koji su za manje od deset minuta u drugom poluvremenu golovima Smolinga i Klajverta stigli do 3:0.

Velikih 4:0 „ovjerio“ je Kolarov pogotkom sa penala u 65. minutu.

Još jedan srpski reprezentativac bio je strijelac u ovom kolu Serije A.

Nikola Milenković bio je junak u pobjedi Fiorentine 2:1 nad Sasuolom, iako je malo nedostajalo da bude tragičar.

Defanzivac „Viole“ direktan je krivac za prodor i pogodak Boge u prvom poluvremenu, ali je poslije izjednačujućeg pogotka Kastrovilija u nastavku upravo srpski defanzivac donio potpuni preokret.

Kastrovili mu je asistirao, a Milenković sa peterca poslao loptu u mrežu za pobjedu Fiorentine.

Bilo je ovo sjajno veče srpskih fudbalera pošto je i Sergej Milinković-Savić upisao asistenciju u pobjedi Lacija nad Torinom 4:0.

Istini za volju, bilo je to praktično samo dodavanje na sredini terena za Aćerbija koji je poslao „projektil“  sa najmanje 30 metara i načeo mrežu  gostiju.

Katastrofu "Granate" upotpunio je autogol Belotija u posljednjem minutu utakmice.

Lacio je povisio na 2:0 u 33. minutu golom Imobilea, koji je svojim 12. golom u sezoni u drugom poluvremenu postavio konalan rezultat.

SERIJA A - 10. kolo

Napoli - Atalanta 2:2 (1:1)
/Maksimović 16, Milik 71 - Frojler 41, Iličić 85/

Kaljari - Bolonja 3:2 (0:1)
/Žoao Pedro 49, 83 Simeone 72 - Santander 23 penal, Olsen autogol/

Juventus – Đenova 2:1 (1:1)
/Bonući 36, Ronaldo 90+6 - Kuame 40/

Lacio – Torino 4:0 (2:0)
/Aćerbi 25, Imobile 33, 70 penal, Beloti 90 autogol/

Sampdorija – Leće 1:1 (0:1)
/Ramirez 90+2 - Lapadula 8/

Sasuolo – Fiorentina 1:2 (1:0)
/Boga 24 – Kastrovili 63, Milenković 82/

Udineze – Roma 0:4 (0:1)
/Zaniolo 14, Smoling 51, Klajvert 54, Kolarov 65 penal/

Četvrtak:

Milan - SPAL (21.00)

Igrano u utorak:

Parma - Verona 0:1 (0:1)
/Lazović 10/

Breša - Inter 1:2 (0:1)
/Bizoli 76 - Martinez 23, Lukaku 63/

TABELA: Juventus 26, Inter 25, Atalanta 21, Roma 19, Lacio 18, Napoli 18, Kaljari 18, Parma 13, Fiorentina 52, Bolonja 12, Verona 12, Torino 11, Milan 10, Udineze 10, Leće 10, Sasuolo (-1) 9, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL (-1) 7, Sampdorija 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC