Košarka

Kingsi na 0-5, Bogdan na 27,8% šuta: Užasan sam, treba da se stidimo!

Autor mondo.rs

"Počinjem od sebe, užasan sam, ali vjerujem u ovaj tim i čim počnemo da pobjeđujemo biće sve bolje", rekao je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović poslije petog poraza iz isto toliko utakmica za Sakramento ove sezone.

Način na koji je Bogdan Bogdanović odigrao Svjetsko prvenstvo u Kini govorio je da bi u novoj NBA sezoni mogao potpuno da eksplodira, ali kada mu je Luk Volton saopštio da će i u takmičarskoj 2019/20 biti "šesti čovjek", počele su priče o njegovom odlasku, nezadovoljstvu...

Da li zbog toga ili drugih faktora, "BB" ne igra u skladu sa očekivanjima (27,8% šut iz igre), dok se žestoko muči i čitava njegova ekipa.

Kingsi su jedna od dvije franšize koja u čitavoj NBA ligi za sada nema pobjedu (skor 0-5), drugi je Nju Orleans (0-4), međutim možda je malo ko i očekivao od Pelikansa veliki iskorak poslije odlaska Entonija Dejvisa i povrede Zajona Vilijamsona.

S druge strane Kingsi su oformili mladu ekipu, imaju novog trenera Luka Voltona, ali za sada ne ide, pa ne ide, a dobra vijest je da su bar igrači samokritični.

Prvi među njima Bogdan Bogdanović.

"Treba da nas je sramota kako igramo, posebno kod kuće. Moramo da nađemo energiju u svlačionici i da se popravimo... Imali smo već ovakvu situaciju i potrebna nam je bar jedna pobjeda da se podignemo. Znam da svi rade odlično, dešavaju se loše noći i to je to!", rekao je srpski šuter poslije još jednog poraza u ligi od Šarlota.


"Počinjem od sebe, užasan sam, ali vjerujem u ovaj tim i čim počnemo da pobjeđujemo biće sve bolje. Nije da forsiram... nego donosim pomalo loše odluke, kao i ostali. Znam da šutiram užasno, ali vjerujem u sebe i još ću šutirati".

Bogdanović je svih pet mečeva počeo sa klupe i prosečno bilježi 9,2 poena, 2,4 skoka i 3,6 asistencija po meču uz loše procente: 27,8% iz igre, 66,7% sa slobodnih bacanja i 26,7% za tri poena.

Bogdanović je rekao da je problem užasna selekcija šuta i da ne želi da ekipa dobije "luzerski mentalitet", ali da mu ne smetaju zvižduci publike.

"Razumijem to... Čim počnemo da pobjeđujemo ponovo će osjećati ekipu, znam da smo ih razočarali, ali popravićemo se", poručio je Bogdanović koga novinari ovoga puta nisu pitali za ostanak u Kingsima pošto mu na ljeto ističe ugovor, svjesni da očigledno nije trenutak za to i da daje sve za ekipu u kojoj igra.

Američki mediji navode da Kingsi u ovom trenutku ne razmišljaju o trejdu, ali da će to definitivno biti jedna od opcija ako Bogdanović jasno poruči da neće produžiti ugovor na ljeto.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.