Košarka

Sparsi pronašli "dobitnu kombinaciju", na pobjedu i protiv Splita

Autor mondo.ba/Fena

Iako i dalje drže "fenjer" na Jadranu, u sarajevskom timu je mnogo bolja atmosfera nego ranije.

Izvor: FENA/Spars

Za razliku od domaćeg prvenstva, gdje nije odigran duel sa Igokeom, košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Splita, u susretu 16. kola Druge ABA lige.

Sparsi u ovom meču žele nastaviti niz dobrih igara i eventualnom pobjedom napredovati na tabeli, na kojoj trenutno sarajevski tim zauzima posljednje mjesto.

Trener Sparsa Nedim Džemić na današnjoj konferenciji za medije je rekao da je atmosfera u ekipi mnogo bolja u odnosu na period od prije 15 dana, kada su Sparsi igrali loše i nizali poraze.

"U zadnje dvije utakmice u Drugoj ABA ligi, protiv Borca i Sutjeske, dokazali smo da možemo igrati mnogo bolje. Našli smo dobitnu kombinaciju i unijeli pozitivnu energiju u ekipu. Svaki igrač ima mjesto u ekipi koje mu najbolje odgovara i na taj način ulazimo u sutrašnju utakmicu. Nema prevelike euforije, znamo šta nas čeka sutra i sigurno ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz", izjavio je Džemić.

Igrač Spars Branislav Đekić očekuje težak meč protiv Splita koji je pokazao kvalitet u dosadašnjem dijelu takmičenja.

"Mislim da smo ipak pokazali u posljednjim mečevima da se možemo nositi sa svim protivnicima. Svaka nam je utakmica do kraja prvenstva bitna i moramo dati sve od sebe za pobjedu", naglašava Đekić.

Spars je posljednjeplasirani tim Jadrana s 18 bodova, dok je Split sedmi s 22 osvojena boda.

Utakmica će biti odigrana u četvrtak u dvorani "Novo Sarajevo" od 18 sati.

DRUGA ABA LIGA - 16. KOLO:

Srijeda:

MZT - Sutjeska (18.00)
Lovćen - Široki
Sloboda - Helios (19.00)

Četvrtak:

Rogaška - Borac (18.00)
Spars - Split
Novi Pazar - Dinamik (19.00)

TABELA: Borac 28, MZT 26, Rogaška 24, Široki 24, Sutjeska 23, Helios 23, Split 22, Novi Pazar 21, Dinamik 21, Lovćen 21, Sloboda 19, Spars 18.