• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar počeo pripreme, Osim poručio: Da nam je 15 miliona...

Autor mondo.ba/Fena

Strateg sarajevskih "plavih" istakao da će na "Grbavici" pokušati da izvuku maksimum iz igračkog kadra sa kojim trenutno raspolažu.

 FK Željezničar počeo pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH Izvor: FENA/Jasmin Hasečić

Fudbalski klub Željezničar danas je na stadionu "Grbavica" počeo pripreme za drugi dio sezone.

Šef stručnog štaba Amar Osim na pres-konferenciji govorio je o igračkom kadaru s kojim Željezničar respolaže u nastvaku sezone. Naglasio je da će biti teško nadomjestiti odlazak najboljeg strijelca Sulejmana Krpića.

Možda će vas zanimati

"Da imamo 15 miliona evra budžet i da četiri miliona evra damo za igrača, možda bismo bili sigurni da takav igrač može kompenzovati Sulejmana Krpića. Vrijeme će pokazati da li smo kompenzirali njegov odlazak. Lendrić neće moći igrati Kup, ali može u prvenstvu. Imamo to što imamo, pokušaćemo da izvučemo maksimum. Neki igrači su se vratili sa pozajmice, imamo Ermina Zeca koji nije bio tu stalno, kad bi on igrao češće, onda ne bismo imali probleme. Imamo Lendrića i Zajmovića, trebalo bi biti u redu", smatra Osim.

Strateg "plavih" naglašava da ukoliko Zec ne bude mogao igrati, kao što je ti bilo u prethodna dva mjeseca, onda bi u klub morali dovesti ofanzivnog igrača koji može igrati Kup utakmice.

Izvor: FENA/Jasmin Hasečić

Novi kapiten Željezničara Semir Štilić smatra da može pomoći ekipi u novoj ulozi.

"Ovo su bile želje prilikom ovakvog povratka. Radio sam cijeli život da dobijem nešto ovako, dodatna pogodnost je kapitenska traka. Mislim da mogu ekipi pomoći kao vođa na terenu. Ogromna želja je titula, znamo svi kada je Željo posljednji put osvojio titulu, uradićemo sve da dođemo do titule, ali puno faktora utiče na to. Ono što bude do nas uradićemo sto odstro, pripremiti se dobro za svaku utakmicu i probati donijeti titulu na ’Grbavicu’", kazao je Štilić.

Nakon prozivke ekipa je obavila trening na "Grbavici".

SPISAK IGRAČA:

Kjosevski, Kršić, Erić, Stevanović, Pavić, Stanić, Šehić, Osmanković, Jovanović, Osmanović, Alispahić, Dacić, Sadiković, Bojo, Mehić, Mujezinović, Žerić, Štilić, Ramović, Zajmović, A. Zec, Subašić, Mujić, E. Zec, Lendrić i Cimirotić.

"Plavi" će u četvrtak i petak obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu Hills, a u nedjelju, 19. januara u jutarnjim satima otputovaće u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara.

Tokom boravka u Hercegovini Željezničar će odigrati tri pripremne utakmice - 21. januara protiv Veleža, 25. januara protiv Širokog Brijega, te 29. januara s Rudešom.

Željezničar 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u Antaliju. Zakazane su tri provjere - 3. februara je susret s Olimpijom, dva dana kasnije s Ahmatom, a 10. februara s ukrajinskom Zorjom.

Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željezničar će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC