• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Borac: Gotov zimski odmor, počela ''operacija Evropa''!

Autor Dragan Šutvić

Kruniću se na prvom okupljanju odazvao 31 fudbaler

 FK Borac početak priprema januar 2020. Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Zimski odmor za fudbalere Borca je završen, u narednih 40-ak dana slijedi ''paklen'' rad za nastavak sezone u kojem Banjalučani gaje evropske ambicije!

Danas je trener ''crveno-plavih'' Branislav Krunić izvršio prozivku fudbalera na koje računa u narednom periodu, a na prvom zajedničkom okupljanju pojavio se 31 fudbaler.

Možda će vas zanimati

Prozivka je održana u Trofejnoj sali, gdje se okupio veliki broj predstavnika medija.

''Hvala vama što se u ovako velikom broju došli da ispratite početak priprema za proljećnu polusezonu jer to pokazuje da smo dobro radili u proteklom periodu i ostvarili rezultat koji se u ovom trenutku cijeni. Mi smo toga svjesni, vjerovatno su i velika očekivanja od nas, to znamo i spremićemo se za to'', rekao je Krunić, kojeg raduje činjenica da su svi igrači iz prošle polusezone, sa izuzetkom golmana Nemanje Trkulje koji je napustio klub, na okupu.

''Svi su zdravi i raspoloženi za rad. Napravili smo plan i program rada, dogovorili smo prijateljske utakmice i mislim da ne bi trebalo da bude nekih iznenađenja. Što se tiče igračkog kadra, produžili smo saradnju sa Zoranom Milutinovićem kojem je isticao ugovor, Trkulja nas je napustio jer želi da brani, a njegov odlazak nadomjestili smo dovođenjem Mladena Kukrike jer ukoliko hoćemo da budemo ozbiljan klub, moramo da imamo tri golmana. Očekujem da se u narednom periodu dodatno pojačamo, ali u punom smislu te riječi. To neće biti lako jer igračima koji bi u ovom trenutku pojačali i uklopili se Borac nije prva opcija i normalno da ni ja u timu ne želim takve igrače. Meni su potrebni igrači koji imaju želju i volju da se dokazuju i da sa Borcem postignu određene rezultate, a to je izlazak na evropsku scenu, iako smo povratnici u Premijer ligu BiH. Igre i rezultati koje smo napravili u proteklom periodu nam daju za pravo da u to vjerujemo i da tom cilju težimo.''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Strateg Borca istakao je, shodno tome, da dovođenja novih fudbalera neće biti po svaku cijenu.

''Što se tiče odlazaka, vjerovatno je da će ih biti jer će igrači koji nisu zadovoljni minutažom vjerovatno tražiti promjenu sredine. Više informacija o tome, kao i u slučaju dolazaka, biće u narednih 4-5 dana. Međutim, i da ne dovedemo više nijednog igrača, mi imamo kompletiran tim jer je ovo ekipa koja je u posljednjih deset utakmica upisala osam pobjeda i dva remija. Možda je bolje i ne dirati ništa ako niste sigurni da li će nešto novo donijeti napredak. Mi u ovom trenutku imamo neke želje, a koliko su one realne, to ćemo vidjeti u narednom periodu, s obzirom da se radi o igračima koji imaju ugovore u svojim klubovima. To su fudbaleri koji igraju prema naprijed i koji mogu da donesu prevagu jer je nedostatak ekipe u prvom dijelu sezone bila konkretnija realizacija, odnosno efikansost jer sa odbranom možemo da budemo zadovoljni. Međutim, ponavljam, nismo pod moranjem da dovodimo nove fudbalere jer su i ovi igrači pokazali da možemo da se nadamo plasmanu u Evropu.''

Na prvom okupljanju pojavili su se: Mladen Lučić, Jovan Kutić, Luka Damjanović, Mladen Kukrika, Siniša Dujaković, Denis Čomor, Đorđe Ćosić, Vladimir Volkov, Marko Jovanović, Nemanja Janičić, Nebojša Runić, Đorđe Milojević, Zoran Milutinović, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ivan Crnov, Marko Mirić, Almedin Ziljkić, David Čavić, Nikola Turanjanin, Vladimir Arsić, Stojan Vranješ, Dejan Bosančić, Demir Jakupović, Bojan Marković, Saša Kajkut, Srđan Vujaklija, Aleksandar Subić, Marko Kujundžić, Andrej Bosnić i Dejan Javorac.

O planu priprema...

''Za sutra su zakazani ljekarski pregledi, u utorak je lakši trening, u srijedu se vrše testiranja, a sa punim trenažnim procesom počinjemo u četvrtak. Prva utakmica koja nas očekuje zakazana je za 26. januar u Staroj Pazovi protiv Teleoptika, dan kasnije iz Beograda krećemo za Antaliju, gdje ćemo odigrat pet utakmica. Prva je 31. januara protiv Orenburga, potom igramo sa Vardarom prvog februara, pa 5. februara igramo protiv Čaike, a onda 9. i 10. februara imamo utakmice sa Irtišom i kijevskim Dinamom. Birali smo takve rivale jer težimo da igramo u Evropi, ako nam se pruža prilika da odigramo meč sa rivalima poput Dinama, zašto da je ne iskoristimo i da vidimo gdje se nalazimo?'', istakao je Krunić, napomenuvši da će igrači po povratku u Banjaluku dobiti nekoliko dana za odmor, te ponovivši da je generalna proba zakazana za 15. februar protiv Čelika u Zenici.

Sve navijače Borca pred start priprema posebno raduje činjenica da će kapiten Stojan Vranješ dres matičnog kluba nositi još tri i po godine.

''Što se tiče ekipe, nadam se uspješnim pripremama i, kao i svake godine, želim da nas zaobiđu povrede, da budemo što spremniji i da dočekamo početak prvenstva, te da nastavimo tamo gdje smo stali na kraju jesenje polusezone, odnosno da produžimo pobjednički niz'', istakao je Vranješ.

Odmah nakon prozivke i konferencije za novinare, fudbaleri Borca su pod komandom trenera Krunića održali prvi trening i to na pomoćnom terenu Gradskog stadiona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC