• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvijezdi 09 rade punom parom: Nema predaje, Etno selo sanja opstanak!

Autor mondo.ba

Zakazano i šest kontrolnih utakmica, a jedan od rivala četi Adnana Zildžovića biće i beogradski Partizan.

 Pripreme FK Zvijezda 09 novi sportski direktor Perica Đorđević i kondicioni trener Simo Cvijetinović Izvor: Promo/Zvijezda 09

Posljednjeplasirani tim Premijer lige BiH nakon prvog dijela prvenstva, Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, startovao je sa pripremama za nastavak sezone, gdje će jedini cilj biti opstanak u bh. eliti.

Već pet dana igrači semberskog premijerligaša treniraju pod budnim okom trenera Adnana Zildžovića, koji smatra da će njegov tim izgledati mnogo bolje u drugom dijelu prvenstva.

Možda će vas zanimati

"Urađeni su određeni koraci. Ciljano smo išli sa pojačanjima, nismo tražili kvantitet, nego kvalitet. Tempiraćemo formu za prva četiri kola, kada će dosta toga biti jasnije. U duhu fer pleja, ubijeđen sam da ćemo ovakvi kakvo smo sada, a puno smo jači nego jesenas, dostići svoj cilj te i naredne sezone biti premijerligaši", istakao je Zildžović.

Kako je naglasio, samo najspremniji biće u sastavu Zvijezde 09, koju očekuje grčevita borba u drugom dijelu prvenstva.

Tim iz Etno sela Stanišići zakucan je za samo dno, sa samo osam bodova iz 19 utakmica, ali taj podatak ne obeshrabruje nikoga. Zildžovićev tim već je pokazao da se može nositi i sa ekipama iz vrha, tako da će za sve rivale biti "tvrd orah".

"Uvjeren sam da ćemo u drugom dijelu sezone biti daleko konkurentniji i jači. Ja sam taj koji sastavlja tim, a 7.000 kvadrata terena jedino je mjesto gdje se može izboriti mjesto u startnih 11. Imena ne igraju, sedam dunuma zemlje je tu, a sve što ne bude dobro, krivac ću biti ja. Zvijezda 09 ide jako, samopouzdano, možda u manjoj tišini nego ostali. Nećemo puno pričati, nego ćemo više raditi i svaku minutu na terenu dati sve od sebe", poručio je trener Zvijezde 09.

RASPORED

Na otvaranju proljećnog dijela prvenstva, fudbaleri Zvijezde 09 gostovaće u Mostaru ekipi Veleža, a do kraja dvokružnog dijela takmičenja ugostiće Željezničar, te igrati komšijski derbi sa Radnikom u Bijeljini.

Predsjednik kluba Boris Stanišić sa svojim saradnicima radi na jačanju ekipe.

"Pošto je Zvijezda 09 za mnoge već otpisana, ja kao predsjednik i čovjek na čelu kluba htio bih da demantujem priče koje kruže po javnosti. Naš klub nastavlja sa ozbiljnim radom, što pokazuju i pojačanja koja smo doveli na pauzi. Ne predajemo se, idemo mnogo jačim tempom neko što smo išli prethodne polusezone", poručio je Stanišić.

Prvi čovjek Zvijezde 09 predstavio je novog sportskog direktora kluba Pericu Đorđevića i kondicionog trenera Simu Cvijetinovića.

"Nadam se da ćemo imati uspješnu saradnju, a njihov dolazak dovoljno govori da Zvijezda 09 i te kako želi ozbiljno da radi, sa zajedničkim ciljem da ostanemo u Premijer ligi BiH", dodao je.

Izvor: MONDO/Igor Đ. Stanišić

Đorđević je naglasio da će zajedničkim snagama svi dati svoj maksimum kako bi Zvijezda 09 opstala. S tim u vezi, angažovana su i određena pojačanja, dok se očekuje da u narednim danima još nekoliko fudbalera stigne u Etno selo Stanišići.

Semberskog premijerligaša za sada su pojačali Edin Murga i Nigerijac Kristantes Uzoenji Ejike.

"U pregovorima smo sa još tri igrača, ali dok ne bude sve gotovo, ne bih govorio o imenima. Naši planovi usmjereni su ka opstanku i sve ćemo uraditi da ostvarimo naš cilj. Od igrača ćemo tražiti da na terenu pokažu ono zbog čega su tu i vjerujem da ćemo uspjeti", istakao je Đorđević.

Već 18. januara Zvijezda 09 krenuće sa test utakmicama, a jedan od rivala biće i beogradski Partizan. Ovaj meč trebalo bi da bude odigran u periodu između 28. januara i 5. februara.

Sa ekipom Tuzla sitija biće odigran prvi kontrolni duel, nakon čega slijede utakmice sa rivalima iz Srbije. Za 22. januar zakazan je meč protiv Brodarca, sedam dana kasnije protiv Grafičara u Beogradu, a 8. februara snage će odmjeriti sa Inđijom.

Generalna proba biće protiv Jedinstva iz Brčkog 12. februara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC