• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakvo pojačanje za Zvijezdu 09: Stigao učesnik Mundijala u Brazilu!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Nigerije, koji je nastupio u meču protiv reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu 2014, potpisao ugovor sa premijerligašem iz Etno sela Stanišići. Stiglo i pojačanje s Malte.

Posljednjeplasirani tim Premijer lige BiH, Zvijezda 09, angažovala je dva napadača.

Rukovodstvo kluba iz Etno sela Stanišići svjesno je da je bilo mnogo mučenja u prvom dijelu sezone, u kojem je osvojeno tek osam bodova na 19 utakmica, a najveći problem bila je realizacija, s obzirom da su igrači Zvijezde 09 postigli samo 11 golova, što je ubjedljivo najmanje u bh. eliti.

Možda će vas zanimati

S tim u vezi, dogovorena je saradnja sa dva iskusna ofanzivna igrača, a jedan od njih je čak nastupio na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, gdje je igrao i protiv reprezentacije BiH.

Riječ je o krilnom napadaču, Nigerijcu Kristantesu Uzoenjiju Eđikeu (31), koji u Zvijezdu 09 stiže kao slobodan igrač, s obzirom da je prethodnih šest mjeseci bio bez kluba, nakon što mu je istekao ugovor sa južnoafričkim Ajaksom iz Kejp Tauna.

Eđike je u karijeri većinom nastupao na tlu Afrike, za klubove iz Južnoafričke Republike i Nigerije, dok je jedno vrijeme proveo kao član francuskog Rena.

Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 21 meč i postigao tri gola, dok mu je nastup protiv "zmajeva" bio jedini na pomenutom Svjetskom prvenstvu.

Osim Nigerijca, Zvijezda 09 dovela je i Edina Murgu, koji je do sada nastupa na Malti za tamošnji klub Mosta.

Riječ je o 25-godišnjem centralnom napadaču, koji je nastupao za omladinske selekcije Željezničara i Sarajeva, a zatim je u Premijer ligi BiH kasnije bio član Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te prošle godine Tuzla sitija. U BiH je još igrao za Bosnu iz Visokog.

"Poziv sportskog direktora Zvijezde 09 Perice Đorđevića se ne odbija. Zvijezda 09 ima vrhunske uslove za rad, vrhunskog trenera i smatram da ćemo zajedničkim snagama ispuniti za neke nemogući cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH. Dogovor sa sportskim direktorom i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem kratko su trajali što pokazuje koliki su predani i profesionalni u svom poslu. Moj motiv da pružim odlične partije u Zvijezdi 09 što su nas svi otpisali, a mi ćemo na terenu pokazati da nije tako“, regao je Murga za sajt Zvijezde 09.

U dosadašnjoj karijeri promijenio je brojne klubove, na Malti, u Grčkoj i Danskoj, dok je svojevremeno bio i član njemačkog niželigaša Esena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC