Košarka

Teo i Virtus za gužvu u vrhu, evo kombinacija za Top 8 (ANKETA)

Autor mondo.rs

Virtus siguran u Trentu, ovo su kombinacije za prolazak dalje

Izvor: MN PRESS

Nije Virtus dozvolio iznenađenje protiv Trenta večeras, iskoristio je i poraz Partizana i priključio se vodećoj trojci na čelu tabele grupe.

Virtus samo u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini nije vodio, ali je na kraju slavio u gostima 73:67 (26:13, 13:17, 15:18, 19:19).

Virtus je od početka vodio, ali borbeni trento je uspeo u 33. minutu da izjednači, a onda i povede, najviše sa 61:57, ali je Virtus tada uzvratio serijom 10:0, povratio vođstvo i nije ga ispuštao do kraja. Tu je glavnu reč vodio kapiten Srbije Miloš Teodosić sa dve trojke, dvojkom i asistencijom za zicer, posle čega Virtus više nije ispuštao prednost.


Goste je do trijumfa vodio kapiten Srbije Miloš Teodosić sa 23 poena, pet asistencija i tri skoka. Džulijan Gembl imao je "dabl-dabl" učinak od 13 poena i 11 skokova. Stefan Marković završio je utakmicu sa osam poena, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Toto Forej postigao je 24 poena za Darušafaku.

Virtus sada ima skor od dve pobede i poraza, koliko imaju i Partizan i Darušafaka. Pošto je Trento ostao na 0/3, jasno je da će se borba za prva dva mesta voditi utroje.

Kakve su kombinacije?

Sve će biti mnogo jasnije već sledeće nedelje.

Ako Partizan pobedu Darušafaku kod kuće sledeće nedelje sa više od dva poena razlike, skoro sigurno bi bio u Top 8, uz uslov da u poslednjem kolu kod kuće pobedi Trento, koga je u gostima "pregazio" 25 razlike.

Ako, međutim, Partizan izgubi i od Virtusa u Bolonji i od Trenta u Beogradu, prošao bi u četvrtfinale ako bi Virtus pobedio u Istanbulu. U tom slučaju bi i crno-beli i Dačka imali skor 3/3, ali bi Partizan imao bolji međusobni skor.

U takvom razvoju događaja, meč protiv Virtusa 5. februara u Bolonji ne bi imao većeg značaja za plasman, ali bi za prvo mesto tabele i eventualno lakšem protivniku u četrtfinalu.

Ako bi, međutim, Partizan sledeće nedelje izgubio od Darušafake, onda bi mu meč sa Virtusom bio presudan, što je ipak teža opcija. Pobeda nad Trentom se u ovom scenariju podrazumeva, kao i slavlje Virtusa kod kuće nad istom ekipom.

Ipak, sve će biti jasnije za sedam dana.

Rezultati trećeg kola Grupe E Top 16 faze Evrokupa:

Darušafaka - Partizan 65:63
Trento - Virtus 67:73

Tabela:

Partizan 2/1, Virtus 2/1, Darušafaka 2/1, Trento 0/3.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt