• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Kraj serije Partizana, Zagorac promašio pobedu
 Kraj serije Partizana, Zagorac promašio pobedu

Kraj serije Partizana, Zagorac promašio pobedu

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan je izgubio kontrolu krajem treće četvrtine i nije uspeo da preokrene

 Kraj serije Partizana, Zagorac promašio pobedu Izvor: MN PRESS

Partizan je pretrpeo prvi poraz u Top 16 fazi Evrokupa, pošto je Darušafaka slavila u Istanbulu 65:63 (15:12, 15:20, 18:11, 17:20).

Partizan sledeći meč u Evrokupu igra sledeće nedelje u Beogradu protiv Darušafake. Oba tima sada imaju skor od dve pobede i poraza.

Bila je ovo utakmica dve odlične odbrane, sa mnogo grešaka i promašaja i na kraju je slavio tim koji je pogodio više teških šuteva. Crno-beli su šutirali 7/28 za tri i 13/31 za dva, a imali su 13 izgubljenih lopti.

Nije Darušafaka bila mnogo bolja - 7/30 za tri i 14/33 za dva, ali ti pogođeni šutevi su bili važniji.

Utakmica se odvijala prema najavama, jako "tvrde" odbrane na obe strane, na mali broj poena.

Partizan je imao početno vođstvo, a Rade Zagorac je dao prve poene na meču posle skoro puna dva minuta igre. Darušafaka je uzvratila mini-serijom i stigla do vođstva 8:2.


Nisu mogli crno-beli da se pronađu u napadu, a Pejdž je konačno probudio goste. Darušafaka je vodila posle prve četvrtine 15:12. Posle velike borbe u drugoj četvrtini i malo poena, Zagorac pogađa trojku i Partizan konačno stiže do prednosti.

Partizan je tada došao i do osetnije prednosti, ali u tvrdoj utakmici sa mnogo grešaka, gostima su dosuđena dva nesportska faula, tako da je Darušafaka "preživela". Ipak, crno-beli dolaze do svojih maksimalnih "plus šest" na 29:23.

Posle tajm-auta Ernaka, Darušafaka vraća vođstvo posle mini-serije od 7:0, ali je Gordić ipak vratio prednost Partizanu, koji na poluvreme odlazi sa vođstvom 32:30.


Nastavio je Partizan da pogađa u drugom poluvremenu, ali je Darušafaka sredinom te deonice pronašla "ključ" i potpuno poremetila i zaustavila napad gostiju. Domaćin je napravio seriju od 14:2 i došao do vođstva od 44:38.

Imala je "Dačka" posle i devet poena prednosti, a nije se mnogo menjalo u meču posle toga. Uspeo je, međutim, Partizan trojkama Pejdža i Zagorca da priđe na dva poena zaostatka, što je zaustavio Kartal Ozmizrak.

Posle toga je Zagorac dao koš, a Makadu pogodio oba penala i doveo Partizan na samo pola koša zaostataka, 63:62 minut pre kraja. Nakon toga je Gari Braun pogodio važan koš, a Zagorac dao samo jedno od dva bacanja.

Imala je Darušafaka ceo napad, ali je Braun promašio šut 10 sekundi pre kraja. Zagorac je uhvatio loptu i krenuo u napad i odlučio se da šutne trojku za pobedu, ali je promašio ceo obruč.

Bio je tu kraj pokušaju Partizana, mada je bilo važno da odbrani i poslednji napad zbog eventualne koš-razlike, što je i uspeo.

Darušafaka: Ozmizrak 7, Agva, Braun 11p, 9as, 4sk, Demir 13, Hamilton 3, Vejseloglu, Ozdemiroglu 6, Lemb 4, Džons 12, Sav, Guler 6p, 3sk, 3as, Kolson 3p, 4sk.

Partizan: Volden, Zagorac 13 p, 5sk, Pejdž 13p, 4sk, 2as, Gordić 6p, Makadu 13, Jaramaz 7, Veličković, Birčević 1, Janković 2p, 7sk, Tomas 4p, 6sk, Trifunović, Mozli 4p, 3sk.

Pročitajte i ovo

Autor mondo.rs
20:14

Promašaj Zagorca za poraz Partizana

Braun pogađa sa poludistance, a sa druge strane Zagorac koristi samo jedno bacanje. Darušafaka ima poslednji napad, ali se Partizan brani. Zagorac se odlučuje za trojku iz kontre pre kraj, ali promašuje ceo obruč 1,9 sekundi pre kraja i stavlja tačku na ovu utakmicu. Pobeda Darušafake 65:63

20:10

Pola koša razlike u Istanbulu

Makadu je fauliran, pogađa oba bacanja, samo poen razlike minut pre kraja - 63:62.

20:09

Vratio se Partizan, uzbudljiva završnica

Partizan je odbranio napad, a Pejdž iz kontre pogodio trojku! Tomas pravi faul, a Hamilton jedno bacanje. Zagorac pogađa trojku, ali Ozmizrak uzvraća! Zagorac daje koš za 63:60, minut i po pre kraja.

20:03

Ima li Partizan odgovor? Sad je vreme da vidimo

Hamilton pogađa važan koš - 59:52 za Darušafaku, tri i po minuta pre kraja. U dobrom je ritmu domaći tim, potpuno je poremetio napad Partizana, kome je teško da postigne poene. Ovo je velika prednost za ovaj tip utakmice. Videćemo da li crno-beli imaju odgovor.

20:02

Partizan se popravio u odbrani, ali domaćin se drži

Ozmizrak vraća trojku! Jako važni poeni za domaći tim. Posle nekoliko promašaja, Makadu zakucava i savija konstrukciju koša - 57:52. Partizan se pronašao u odbrani i ometa napad Darušafake. Četiri minuta do kraja.

19:59

Pejdž vezao pet poena, Partizan prilazi

Pejdž je izborio ofanzivni skok, a onda i iznudio faul. Pogađa oba bacanja, u igru se vraća Makadu. Dobre odbrane, ali i mnogo grešaka na obe strane. Darušafaka kontroliše igru, a Trinkijeri pokušava izmenama da nešto promeni. U igru se vratio Zagorac. Trojka Pejdža, 54:50!

19:53

Najveća prednost Darušafake do sada

Darušafaka pogađa teške šuteve, a Partizan ništa, domaći tim dolazi do najveće prednosti, 54:45. Mora Trinkijeri da traži tajm-aut.

19:52

O "lepoti" utakmice

Znate kako Evrokup na društvenim mrežama izbaci u toku utakmice i neku atrakciju? E, pa večeras je do sad sa ove utakmice izbacio samo jednu kombinaciju Darušafake u napadu. Prosto - nema atrakcija, tvrda utakmica, rovovska borba, svaki poen mora da se zaradi debelo.

19:49

Darušafaka se malo "odlepila"

Darušafaka ima prvi posed - Guler pogađa za "plus sedam". To je najveća prednost bilo kog tima večeras - 50:43. Partizan "porađa" "eli up" Pejdža i Mozlija.

19:46

"Dačka" ima prednost od pet poena u poslednjoj četvrtini

Jaramaz promašuje, ali Mozli je nekako ostao sam i "popravlja" - 46:43. Tomas faulira Džonsa pri šutu za tri, a on koristi dva od tri bacanja. Jaramaz promašuje trojku, a na drugoj strani i Ozdemiroglu. Kraj treće četvrtine - 48:43.

19:42

Darušafaka ima ritam u napadu, Partizan se još traži u ovoj četvrtini

Tomas sa penala postiže poen i prekida period od tri minuta bez pogotka. Na drugom penalu mu je sudija dosudio prestup. Džons ostaje sam i zakucava, jedan od retkih lakih poena večeras. Darušafaka je ušla u ritam u napadu. Jaramaz sa druge strane daje koš posle ofanzivnog skoka. Važni poeni za Partizan. Rezultat je 46:41.

19:39

Darušafaka "ide" na "plus šest"

Braun ostaje sam i pogađa za 44:38, što je i najveća prednost Darušafake. Ovo je serija od 14:2. Domaćin igra presing po celom terenu u odbrani, tri minuta pre kraja treće četvrtine.

19:37

Serija promašaja Partizana, raste prednost domaćina

Braun u padu, uz zvuk sirene, preko ruke pogađa "dugačku dvojku". Gordić promašuje (šut iz igre 0/4), Braun istrčava sam u kontru, ali ga Tomas stiže i "lepi" za tablu. Mozli pravi treću ličnu, a Džons pogađa jedno od dva bacanja - 42:38 za Darušafaku.

19:34

Darušafaka vraća vođstvo

Demir daje koš, Pejdž odgovara, a onda Demir Daje trojku, da bi Lemb posle ukradene lopte i kontre vratio prednost Darušafaki, 39:38. Probudila se i publika. Trinkijeri reaguje izmenama.

19:31

Malo poena, mnogo promašaja

Demir pravi faul, Makadu pogađa oba bacanja, Partizan dolazi do svoje najveće prednosti, "+šest", 30:36. Makadu opet ide na liniju penala, ali promašuje oba. Džons ulazi pod koš, ali ga Janković faulira. Džons koristi oba. Posle više od tri minuta igre, rezultat je 32:36.

19:26

Makadu koristi minute, Partizan čuva prednost

Partizan ima prvi posed, ne koristi napad, kao ni Darušafaka posle toga. Makadu se ugurao pod koš i dao prve poene u drugom poluvremenu. 30:34 u Folksvagen areni. Ista igra kao u prvom poluvremenu - jake odbrane na obe strane.

19:23

Dijagnoza trenera Partizana: Loše smo čitali igru

"Moramo da smanjimo izgubljene lopte. Bili smo traljavi u čitanju igre i reagovanju. Odbrana je bila dobra, ali moramo da igramo bolje u drugom poluvremenu", reči su Andree Trinkijerija.


Partizan vodi 32:30. Počinje drugo poluvreme.

19:12

Slab šut i mnogo izgubljenih lopti na obe strane

Koliki je akcenat na odbranama, govori šut. Partizan 6/15 za dva i 4/14 za tri. Osim toga, ima 19 skokova i osam izgubljenih lopti. Darušafaka 4/15 za dva, i 4/15 za tri, uz 16 skokova i devet izgubljenih lopti. Nijedna ekipa dakle nema šut iz igre preko 40 odsto. Vodiće se ovde velika borba.

19:09

Ipak vodi Partizan na poluvremenu

Ozdemiroglu postiže jedan od dva penala za vođstvo 30:29. Partizan je vodio šest, ali Darušafaka je napravila seriju od 7:0. Zaustavlja to Gordić trojkom, tako da Partizan na poluvremenu vodi 32:30.

19:07

Brzo se vraća Darušafaka

Tajm-aut Ernaka je uradio plodom, Džons pogađa trojku, zatim ekipa brani, a onda Demir daje novu trojku za izjednačenje! Sada Trinkijeri traži tajm-aut. Rezultat je 29:29

19:04

Partizan stiže do najveće prednosti

Sa druge strane Makadu daje jedan od dva penala. Odlične odbrane oba tima, teško se dolazi do poena. Makadu ima dobru rolu, za četiri minuta postigao je pet poena, uz dve blokade i dve ukradene. Gordić još jednu trojku za 29:23! To je najveća prednost Partizana. Tajm-aut za Darušafaku.

19:01

Partizan ređa nesportske, Darušafaka ostaje "u životu"

Nesportska za Jaramaza, posle čega je Darušafaka dobila samo jedan poen. Nakon toga Hamilton maši oba bacanja. Nakon toga JOŠ JEDAN nesportski faul za Partizan, ovog puta Voldenu. Braun pogađa oba bacanja, Darušafaka prilazi na 23:25, ali crno-beli posle toga brane napad. Tri minuta do kraja poluvremena.

18:58

I Istanbul je Balkan, ne može bez politike...

Verujemo da jedan gledalac nije baš zainteresovan za košarku, pošto je na utakmici došao u majici sa zastavom samozvane "države Kosovo".

18:56

Malo proradio šut, zaustavljen ofanzivni skok

Počeo je Partizan da pogađa, a zaustavio je i ofanzivni skok rivala. Posle trojke Jaramaza, Partizan ima najveće vođstvo od pet poena, 25:20. Darušafaka nastavlja sa presingom, što gostima otvara prostora, ali teško gosti izlaze na kraj. Crno-beli sjajni u odbrani.

18:51

Partizan napravio mini-seriju, domaćin pokušava da menja

To je serija od 7:0 za Partizan, tako da Seldžuk Ernak mora da traži tajm-aut za Darušafaku. Rezultat je 18:22

18:50

Konačno trojka gostiju, Partizan vodi

Makadu krade loptu i sam u kontri zakucava, Ognjen Jaramaz hoće kontru da završi trojkom, ali promašuje, to je sad već 0/8 za tri, ali Partizan opet brani napad, da bi u svom sledećem posedu Zagorac konačno pogodio trojku iz devetog pokušaja za Partizan, koji sada vodi 20:18.

18:47

Odlične odbrane, loš šut, Partizan i dalje zaostaje

O karakteru utakmice mogu vam reći i neki brojevi: Partizan za tri šutira 0/7, a Darušafaka 2/7. Domaćin ima šut za dva 3/11, a Partizan 4/9. Za dva i po minuta igre u trećoj četvrtini rezultat je 3:3, odnosno 18:15.

18:45

Partizan i dalje gubi

Pokušao je Trinkijeri visokom petorkom na početku druge četvrtine, ali je brzo odustao zbog presinga Darušafake. Tomas pogađa jedno od dva bacanja, a Ozdemiroglu pogađa trojku. Tomas ponovo ide na liniju penala i daje oba, 18:15.

18:40

Kraj prve četvrtine, Partizan na "minus tri"

Guler je pogodio oba penala, a Darušafaka je prešla u zonski presing i odmah preseca napad, ali ne koristi kontru. Drugi pokušaj je već lakši za Partizan - zakucavanje Mozlija i prvi laki poeni za goste večeras. Kraj prve četvrtine, 15:12.

18:37

Traži se koš na obe strane

Teško se dolazi do koša na obe strane, teško i do poena. Braun i Stefan Birčević pogađaju samo po jedno bacanje, rezultat je 13:10 minut pre kraja.

18:31

Baš tvrdo u Istanbulu

Pejdž ide na liniju za slobodna bacanja, šutiraće tri, to su prvi penali za Partizan večeras. "Pejdžić" je siguran, 3/3 - 10:7. Braun pogađa sa poludistance. Nema lakih poena večeras ni sa jedne strane, ali domaćin radi bolji posao u odbrani za sada. Rezultat je 12:9, na tri minuta do kraja prve četvrtine.

18:28

Partizan ne može da se prilagodi odbrani Darušafake

Pejdž ulazi u igru umesto Jaramaza. Partizan ima problema u napadu, ali borbeni Nikola Janković hvata ofanzivni skok i postiže drugi koš za crno-bele. Ulaze Vil Mozli i Nemanja Gordić, Lemb pogađa oba penala, a onda Mozli pravi faul u napadu. Rezultat je 10:4.

18:25

Laki poeni Demira, Partizan mora nešto da menja

Napravio se prostor u odbrani Partizana, Demir zakucava, što su prvi laki poeni večeras. Trinkijeri mora da zatraži tajm-aut. Rezultat je 8:2, 5:15 do kraja prve četvrtine.

18:24

Odlična odbrana i ofanzivni skok Darušafake prave problem Partizanu

Partizan ne samo da ima problema sa odbranom Darušafake, već i sa ofanzivnim skokom rivala, kojih već ima tri u prva četiri minuta. Rezultat je i dalje 6:2.

18:21

Darušafaka odgovara mini-serijom

Darušafaka igra prilično široku i jako agresivnu odbranu, što joj donosi mini seriju od 6:0. Vodi domaći tim 6:2, igra se četvrti minut.

18:19

Imamo prvi koš

Počelo je promašajima za tri: Doron Lemb i Berk Demir za Darušafaku, a Zagorac i Volden za Partizan. Probala je posle Darušafaka iz reketa, ali Partizan ne dozovoljava. Zagorac konačno iz malo teže pozicije postiže prve poene na meču, posle skoro dva minuta igre.

18:12

Meč samo što nije, ovo su startne petorke

Darušafaka: Hamilton, Lemb, Demir, Braun, Kolson
Partizan: Volden, Zagorac, Jaramaz, Janković, Tomas

UKRATKO

  • Ovo je prvi susret Partizana i Darušafake
  • Partizan je u seriji od devet pobeda, od čega su dve u Top 16
  • Darušafaka ima 1:1 u Top 16
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije