Košarka

Slovenci brane evro-zlato sa novim Amerikancem: Poslije Rendolfa, Morgan!

Autor mondo.rs

Nekadašnji centar Olimpije prihvatio poziv Slovenaca da igra za njihovu reprezentaciju.

Izvor: MN PRESS

Nakon što nisu uspjeli da se kvalifikuju za Svjetsko prvenstvo u Kini, Slovenci su riješili da što više ojačaju tim za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021.

Od februarskih kvalifikacija, u dresu tamošnje reprezentacije zaigraće Amerikanac Džordan Morgan (28 godina, 203 centimetra), koji je ostavio odličan utisak kada je u sezoni 2017/18 igrao za Olimpiju.

Iskusni (krilni) centar, koji trenutno igra za Karšijaku, zvanično je postao slovenački državljanin u petak i izjavio za sajt tamošnjeg košarkaškog saveza da će se rado odazvati pozivu selektora Radeta Trifunovića za februarski "prozor".

"Dio svoje košarkaške karijere proveo sam u Sloveniji, koja me je naravno očarala. Izuzetno sam ponosan zbog toga što sam dobio slovenačko državljanstvo i što ću biti kandidat za nastup u dresu reprezentacije. Moja velika želja je da se u nastavku karijere oprobam na najvišem nivou evropske reprezentativne košarke i da u slovenačkom dresu nastupim na velikom turniru. Slovenija je postala evropski prvak i sa velikim entuzijazmom sam pratio euforiju koja je tada zahvatila Slovence. Radujem se jer ću se predstaviti fantastičnim navijačima i sa velikim ponosom ću se boriti za dres sa slovenačkim državnim grbom", izjavio je Morgan.

Podsjetimo, Slovenci su uspeh na Evropskom prvenstvu 2017, gdje su u finalu pobijedili Srbiju, ostvarili sa Entonijem Rendolfom u sastavu.

Sada će u istom timu biti novi Amerikanac, počev od kvalifikacionih utakmica protiv Mađarske i Austrije u februaru, u okviru kvalifikacione Grupe F, u kojoj se takmiči i Ukrajina.

Podrazumijeva se da će Morgan moći da pomogne Sloveniji i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre tokom ljeta, kada će "zmajčeki" u Kaunasu igrati za olimpijsku vizu protiv Poljske, Angole, domaćina Litvanije, Južne Koreje i Venecuele.

Kapiten Slovenaca Goran Dragić najavio je da neće igrati na tom turniru, dok se očekuje nastup najboljeg slovenačkog košarkaša - NBA superstara Luke Dončića.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.