Košarka

Srbija - Nigerija: najvažniji meč u borbi za Tokio (ANKETA)

Autor mondo.rs

Košarkašice Srbije igraju od 17 časova s Nigerijom u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu za odlazak na Olimpijske igre

Izvor: MN PRESS

Srpske košarkašice danas igraju ključnu utakmicu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Protivnik je selekcija Nigerije, koja je ranije pobijedila ubejdljivo Mozambik (85:51).

Izabranice Marine Maljković u prvom meču na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Beogradu poražene su od selekcije SAD (88:69), koja se već plasirala u Tokio.

Taj duel srpskom timu bio je prilika da "poslože" stvari u svojim redovima i pripreme se za duel sa Nigerijom.

Djevojke očekuje težak posao protiv odlične ekipe, ali vjeruju da maksimalnim zalaganjem svih 40 minuta mogu da dođu do pobjede.

"To je ekipa koja dosta trči, dominantne su u skoku. Pripremali smo se ovih dana za njih, pošto nam je to najvažnija utakmica. Biće teško, brze su, trče kontre, ali nadam se da ćemo sa dobrom pripremom usjpeti da popravimo naše greške iz utakmice sa SAD i da se pokažemo i poijbedimo", navela je srpska reprezentativka Dragana Stanković.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt



Dvije najbolje selekcije sa turnira obezbijediće učešće na Olimpijskim igrama. Pošto su Amerikanke to već učinile još dvije ekipe iz grupe A ostvariće plasman.

Meč Srbija - Nigerija igra se od 17 časova u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu, uz direktan TV prenos na RTS.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.