• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilska nada bila na pragu Barse: "Nakon 15 dana ništa nisu rekli..."

Autor mondo.ba

Trenirao je u La Masiji, a na kraju je završio u Arsenalu

 Arsenal Gabrijel Martineli trenirao sa Barselonom Izvor: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Mlada brazilska nada Gabrijel Martineli jedna je od najsvjetlijih tačaka Arsenala u tekućoj sezoni Premijer lige.

Napadač rođen 2001. godine za ''tobdžije'' je ugovorom vezan do ljeta 2024. godine, a u debitantskoj sezoni za tim sa Emirejtsa odigrao je 23 utakmice u svim takmičenjima i postigao deset golova, uz četiri asistencije.

Možda će vas zanimati

Međutim, kako je i sam istakao u intervjuu za ''Marku'', lako je moglo da se dogodo da Brazil umjesto Ostrvom zamijeni – Katalonijom.

''Nedugo prije Kupa Sao Paula, proveo sam dvije sedmice trenirajući u Barseloni. Klub me je pozvao da treniram u La Masiji, ali nakon tog perioda, ništa nisu uradili sa mnom. Ništa mi nisu rekli... Vratio sam se potom u Ituano, igrao na 'Kopinji' (omladinski Kup Sao Paula, prim.aut.) i na kraju stigao u Arsenal. Međutim, taj boravak u Barseloni za mene je bio ostvarenje sna. Vidio sam kako klub radi i funkcioniše, upoznao sam grad...'', istakao je ofanzivac koji će 18. juna proslaviti 19. rođendan.

U Barseloninoj akademiji imao je priliku da trenira sa još uvijek maloljetnim krilnim napadačem ''Blaugrane'' Ansu Fatijem, koji je u tekućoj sezoni Primere ''ubačen u vatru'' i na 13 do sada odigranih utakmica u La Ligi postigao četiri gola.

''Trenirao sam sa Fatijem i postali smo prijatelji. Mnogo mi je pomogao tokom mog boravka tamo i sada zasluženo nastupa za najjači Barsin tim. Ansu je momak koji zaslužuje sve što mu se u ovim trenucima događa. Preskroman je i zaista me je lijepo dočekao u Barseloni'', ističe Martineli.

Idol mu je, ističe, portugalska zvijezda Kristijano Ronaldo, a s obzirom na dosadašnje partije u dresu ''Ganersa'', Brazilac je već povezivan sa bivšim Ronaldovim klubom – madridskim Realom.

U španskoj prestonici bi se pridružio ''brazilskoj koloniji'', koju čine Vinisijus Žunior, Rodrigo i odnevano Rejnir Žezus.

Ipak, Brazilac je još uvijek sa obje noge na zemlji.

''Ne, do mene još uvijek ništa nije došlo. Fokusiran sam na Arsenal, sve moje misli su usmjerene trenutno ka ovom klubu'', zaključio je Martineli.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC