Košarka

Trojkom preko svih, Murić spriječio iznenađenje u kupu Slovenije

Autor mondo.rs

Nekadašnji košarkaš Partizana donio pobjedu Cedevita Olimpiji.

Izvor: MN PRESS

Finale kupa Slovenije će biti okršaj dva najbolja tima u toj zemlji. Primorska je već ranije obezbijedila prolaz pobjedom nad Heliosom (80:72), a poslije je to uradila i Cedevita Olimpija.

Trijumf timu iz Ljubljane protiv Krke (93:92) donio je Edo Murić, nestvarnim pogotkom na isteku produžetka. Nakon što je primio loptu iz auta, Murić je ''digao'' šut preko nekoliko protivničkih igrača.

Ekipa Krke je u ovom susretu pokazala zube, riješivši prvih deset minuta u svoju korist (19:20), a zatim je tu minimalnu prednost održavala dobar dio meča. Šansu da preokrenu tok susreta Ljubljančani su imali tek u posljednjoj dionici koju su dobili deset poena razlike.

Nakon prvih 40 minuta košarke u polufinalu kupa Slovenije rezultat je bio 83:83, pa su timovi morali ponovo na parket, na dodatnih pet minuta košarke.

Nije se uplašila Krka, koja je do posljednjih sekundi imala rezultat za finale. Bilo bi to ogromno iznenađenje i rezultat koji bi prvog favorita spriječio da se plasira u finale.


Ipak, kada je bilo najbitnije, Cedevita Olimpija je pronašla šut. Zapravo, pronašao ga je Edo Murić, koji je pogotkom za tri poena, iz neobične poze, odveo svoj tim u borbu za trofej.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.