Košarka

Vanredno i u KK Partizan: Stranci NE IDU iz Srbije, Pejners se ne vraća

Autor Pavle Knežević

Problem je samo sa Pejnersom koji je otišao u Letoniju i sada ne može da se vrati u Srbiju...

Izvor: MN PRESS

U Srbiji je od nedelje uveče na snazi vanredno stanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo je ove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa, a one znatno utiču i na sportska dešavanja unutar države.

Zvanično je suspendovana i fudbalska Superliga, dok novi koraci imaju uticaja i na košarkaške klubove.


Kako MONDO nezvanično saznaje, odlučeno je da zaposleni u KK Partizan do daljeg rade od kuće, dok su sve aktivnosti, poput treninga ili uopšte teretane - zabranjene za sve igrače, koji na parket neće minimum do 11. aprila.

U mnogim zemljama je slična zabrana na snazi, što su (najčešće) američki košarkaši iskoristili da se vrate u domovinu, ali u KK Partizan to neće biti slučaj.

Stranci najverovatnije ostaju jer nove mere povodom vanrednog stanja u Srbiji propisuju da bi po povratku morali u karantin od 14 do 28 dana (ako je u pitanju zemlja u kojoj je "žarište" korona virusa), što bi značilo da još dve dodatne nedelje ne bi mogli na treninge.

Naš portal nezvanično saznaje da je Žanis Pejners posle reprezentativne pauze otputovao u rodnu Letoniju kako bi sanirao povredu, ali sada ne može da se vrati u Srbiju.

Za sada niko još nema predstavu kako će izgledati nastavak sezone u ABA Ligi (podsetimo da treba da se igra i KLS, otkazana su i takmičenja Evrolige), a u toku današnjeg dana moglo bi Partizan da donese prvi plan delovanja za mesec dana bez košarke.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt