Košarka

Zanimljiv prijedlog za završnicu Evrolige - kao "martovsko ludilo" u NCAA!

Autor Milutin Vujičić

Kris Singlton ima ideju kako da se ovogodišnja sezona u Evroligi privede kraju...

Izvor: MN PRESS

Košarka, i uopšte sport, potpuno su stali zbog pandemije korona virusa, a kako je teško uopšte tvrditi kada će situacija početi da se popravlja - još je teže dati prognozu kada će takmičenja širom Evrope biti nastavljena.

I u kom tačno obliku!

Tako je iskusni košarkaš Kris Singlton, koji nastupa za najbolji tim Evrolige ove sezone Efes, dao zanimljiv prijedlog da se organizuje turnir po ugledu na "martovsko ludilo" u NCAA.

"Singova" ideja jeste da se organizuje turnir u tri grada domaćina, a da se 18 ekipa iz Evrolige podele na "dvije strane" kostura. Prva grupa bi igrala u jednom gradu, a druga u drugom - njegov prijedlog u Istanbulu i Madridu pošto su Efes i Real Madrid najbolji timovi ove sezone - i sve bi bilo završeno u okviru dva vikenda tokom maja.

Finale turnira igralo bi se u nekom trećem gradu, nije precizirao kom, trećeg vikenda ovog turnira "evroligaškog ludila", a očigledno u pitanju je eliminacioni turnir na jednu utakmicu.

"Vlasnicima Evrolige: Znam da pokušavate da pratite model po kom posluje NBA, ali šta mislite da samo ove godine koristimo model "martovskog ludila" kao u NCAA", napisao je Kris Singlton i tako pokrenuo zanimljivu diskusiju. 

U Evroligi je ostalo da se odigra još šest utakmica regularnog dijela sezone, pa potom četvrtfinala, a tek onda fajnal-for.

Izvodljivo ili ne?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.