Košarka

Veliko hvala: Klub Marine Maljković poslao 300.000 maski iz Kine!

Autori mondo.rs Tanjug

Prošlog novembra u Baošanu otvorena košarkaška akademija koja nosi ime srpske selektorke.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Fernando Vergara

Veliko hvala!

Kineska opština Baošan i ženski košarkaški klub Šangaj Baošan Dahua, u kome radi selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković, donirali su narodu u Srbiji 300.000 maski.

Prošlog novembra u Baošanu otvorena košarkaška akademija koja nosi ime srpske selektorke.

"Kineskim prijateljima uručena je zahvalnica, kao i poziv, da kada pandemija prođe, ponovo dođu u Srbiju, gdje su i prije tačno godinu dana bili specijalni gosti Marine Maljković", navodi se u saopštenju Pokreta za žensku košarku.

"Marina Maljković se putem video linka javila iz Beograda i istakla je posebnu zahvalnost, a predstavnici opštine Baošan su naglasili da selektorka Srbije predstavlja most između dva naroda"
, dodaje se.


Kako je saopšteno, tim povodom su u konzulatu u Šangaju prijem za predstavnike Baošana i ŽKK Šangaj Baošan Dahua organizovali generalni konzul Republike Srbije Dejan Marinković, kao i Saša Jeremić vicekonzul.

Srpska selektorka Marina Maljković već dvije sezone predvodi košarkaški klub Šangaj Baošan Dahua, a od prošle godine veoma uspješno sprovodi i program Pokreta za žensku košarku Marina Maljković, koji za cilj ima promociju košarke među djevojčicama uzrasta od 7 do 15 godina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.