Košarka

Trener Denvera zabrinut zbog Vlatka Čančara: Morao je sam da slavi rođendan

Autor mondo.rs

Majkl Maloun o problemima izazvanim korona virusom.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/JUSTIN TAFOYA

Kada će NBA liga biti nastavljena i na koji način, malo ko zna. 

Po svemu sudeći, biće to pred praznim tribinama, ali i dalje je nezahvalno prognozirati datum, jer virus korona još hara Sjedinjenim Američkim Državama. 

O tim pitanjima, kao i tome kako se njegovi igrači, ali on sam nosi sa trenutnom situacijom, govorio je trener Denvera, Majkl Maloun.

"Svi NBA objekti su zatvoreni. Znam da smo imali nekoliko igrača koji su u Denveru pronalazili terene na otvorenom, ali sada su koševi skinuti, tako da ni to više nije opcija. Imate neke igrače koji imaju sopstvene teretane u kući, ali takvih je zaista malo. Dakle, morate biti kreativni. Imamo aplikaciju koju koristimo da svi dobijaju vežbe, a mi možemo da pratimo ko radi. Neki momci imaju trenažne bicikle kako bi održali kondiciju kod kuće, onda kada ne mogu da izađu napolje zbog vremenskih prilika. Imate i druge koji trče, ali su i društveno odgovorni u tom pogledu. Najteži deo je neizvesnost da li će se i kada sezona nastaviti i koliko još možemo da izdržimo. Da li će pauza trajati još mesec, dva...".

Trener "Nagetsa" istakao je da je u redovnom kontaktu sa igračima, među kojima je naš Nikola Jokić. 

Kaže da je najviše zabrinut za 23-godišnjeg Vlatka Čančara, koji je u NBA stigao prošlog leta preko Olimpije, Mege i Burgosa.

"U kontaktu sam sa svim igračima, zovem ih, šaljem im SMS poruke, obraćam pažnju na svaki detalj, jer mislim da nam takva komunikacija omogućava da ostanemo povezani. I da se osećamo dobro tako povezani jedni sa drugima. Igrač za koga se najviše brinem je mladi Slovenac Vlatko Čančar, momak koji je sam u stranoj zemlji i koji nema svoju porodicu uz sebe. Imao je rođendan pre desetak dana i morao je da ga proslavi sasvim sam. Brinem se za naše momke u vezi s tim. Pitam ih: da li ste pozitivni i angažovani, da li ostajete u pozitivnom mentalnom razmišljanju", naglasio je Maloun.

Ispričao je i kako se lično nosi sa trenutnom situacijom.

"Mislim da je najveća prednost za mene bila prilika da zaista budem otac i muž, i da se jednostavno ponovo zbližim sa svojom porodicom. Nisam večerao kod kuće odavno. Sada provodim kvalitetno vreme sa svoje dve ćerke, pomažem im u obavljanju domaćih zadataka, igramo odbojku, šetamo se i vozimo bicikle. To je zaista nešto u čemu uživam i o čemu ću uvek razmišljati kada se budem sećao ovog ludog vremena kao nečega pozitivnog u zaista teškoj situaciji sa kojom se trenutno nosimo".

I dalje neizvesno kada bi i na koji način sezona mogla da bude nastavljena. Podsetimo, pauza je usledila pred plej-of.

"Svi naši igrači se pitaju šta će se dogoditi. Hoćemo li imati sezonu i ako je imamo, kako će ta sezona izgledati, a odgovora nema. Mogućnost da igramo bez navijača je više nego verovatna. Mislim da će to biti zaista čudno iskustvo za sve. Kada igrate utakmicu, hranite se energijom navijača. Napajamo se energijom i kada se igra velika utakmica sa mnogo zakucavanja, šuteva za tri poena i publika 'poludi', mi se hranimo time. Ako nam taj element bude uskraćen, trebaće nam mnogo vremena da se naviknemo, ali moraćemo da se i sa tim suočimo. Mišljenja sam da, ako nam takav način omogućava da igramo košarku ponovo i da istovremeno sačuvamo zdravlje i bezbednost, onda očigledno moramo da prihvatimo tu novu stvarnost", zaključio je trener Denvera. 

Tagovi