Košarka

Trener Efesa "diže revoluciju" u Evroligi: Da uvedemo seleri-kep!

Autor mondo.ba

Interesantno, prijedlog je stigao od trenera čiji klub je, navodno, planirao da ponudi nestvarne uslove Šejnu Larkinu za novu saradnju...

Izvor: MN PRESS

Zbog pandemije korona virusa stopirano je takmičenje u košarkaškoj Evroligi, što ima dalekosežne posljedice na budžete klubova.

Zbog toga se u medijima oglasio trener vicešampiona Evrope Efes Pilsena Ergin Ataman, koji je u intervjuu za ERA sport predložio da u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju bude uveden - "seleri kep", odnosno da se ograniče primanja igrača u post-pandemijskim godinama.

"Svi timovi će biti finansijski pogođeni ovom situacijom, svi bi trebalo da naučimo nešto iz ovoga što nas je zadesilo. Budžeti bi morali da budu redukovani, a visina plata ograničena. Biće nemoguće da pojedini klubovi zadrže dotadašnje budžete", rekao je turski stručnjak.

Ovaj prijedlog, interesantno, stigao je samo nekoliko dana nakon najave da bi njegov klub mogao da ponudi basnoslovan ugovor lideru tima Šejnu Larkinu.

Spominjalo se da bi Larkin za novi, dvogodišnji ugovor dobio 7,7 miliona dolara, po čemu bi bio drugi najplaćeniji igrač Evrope, nakon Barsinog Nikole Mirotića.

Ataman je vješto izbjegao odgovor i ostao "zakopčan" po tom pitanju.

"Te brojke nisu tačne. Efesov menadžment je bio blizu postizanja dogovora, ali trenutno ne znam da li je Šejn potpisao novi ugovor sa klubom ili ne", naveo je.

Kada je samo takmičenje u pitanju, podsjetimo da je do kraja ligaškog dijela preostalo da se odigra još šest kola, nakon čega bi timovi plasirani od prvog do osmog mjesta nastavili borbu za trofej.

Jedna od opcija o kojoj Evroliga razmišlja da se u jednom gradu odigraju sve preostale utakmice ligaškog dijela, te da se u istom mjestu odigra fajnal-ejt, čime bi se poništila odluka prvo o odigravanju četvrtfinalne serije, a potom i fajnal-foru, koji je trebalo da bude održan u Kelnu.

Večeras je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio da je Beograd jedan od kandidata za tako nešto, a konačnu odluku o sudbini takmičenja rukovodstvo Evrolige trebalo da bi saopšti do 25. maja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.