• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Italijana je bar jedna stvar jasna: Ispadanja i promocije će biti!

Autor mondo.ba

Neće biti primijenjen holandski (gdje niko ne ispada i ne ulazi) već francuski model

 Italija biće ispadanja iz lige i plasmana u viši rang Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Još uvijek se ne zna da li će se Serija A, prekinuta u martu zbog pandemije korona virusa, nastaviti na terenu kako je i planirano, ali jedna stvar je na "Čizmi" jasna: ukoliko se ne stvore uslovi za nastavak i bude morao da se proglasi kraj, biće ispadanja u niži i promocije u viši rang!

Možda će vas zanimati

Tokom dana je, naime, održana video-konferencija predstavnika tri asocijacije – igrača, trenera i sudija – i rukovodstva Saveza, na kojem je, prema navodima italijanskog Skaj sporta, odbačena mogućnost da se Serija A za sezonu 2021-22 proširi na 22 ekipe tako što, u slučaju proglašenja kraja, niko ne bi ispao iz elite, koja bi se dopunila prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom iz Serije B.

Iz Serije A tako bi, ako bi se tabela zaključila sadašnjim stanjem, sigurno ispali SPAL i Breša, dok bi njihova mjesta zauzeli Benevento i Krotone, koji su u trenutku obustave takmičenja bili prvi i drugi u Seriji B.

Za sada se ne zna šta će biti sa ekipom Lećea, koja je u Seriji A na 18. mjestu, a koja bi takođe prema plasmanu trebalo da sklizne u Seriju B, odnosno timovima koji su u drugoj ligi plasirani od trećeg do osmog mjesta, a koji bi trebalo da učestvuju u razigravanju za plasman u viši rang.

Nezvanično, postoji mogućnost da ispadnu samo dva tima i da se tim Fabija Liveranija izvuče, te zadrži prvoligaški status, dok, sa druge strane, postoji takođe nezvanična opcija da se pomenuti plej-of za popunu (u kojem bi po sadašnjem plasmanu trebalo da učestvuju Frozinone, Pordenone, Specija, Ćitadela, Salernitana i Kjevo) otkaže i da niko od tih ekipa ne dobije šansu da od sljedeće sezone zaigra u elitnom društvu.

Do kraja Serije A preostalo je da se odigra još 12 kompletnih kola, kao i nekoliko zaostalih utakmica, a na prvom mjestu se u trenutku prekida nalazio Juventus sa 63 boda, odnosno jednim više od Lacija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC