Košarka

Naši su SVI spremni: Igrači zaratili sa Evroligom, Efes "pripucao" sa leđa!

Autor mondo.rs

"Svi naši igrači spremni su za nastavak sezone 2019/20 u 'Turkish Airlines' Evroligi".

Izvor: MN PRESS

Dan nakon što su košarkaši "okrenuli topove" prema Barseloni i ispalili jednoglasno "ne želimo da igramo prije sezone 2020/21" na kancelariju Evrolige, u njihovom pravcu pripucalo je iz Istanbula, gdje je Efes kao lider na tabeli preuzeo ulogu lidera u prisilnom povratku igrača na parket, što prije.

Šampion Turske je povod za saopštenje pronašao u rezultatima obavljenih testiranja na korona virus, što je bila polazna tačka za povratak treninzima i, potom, zvaničnim utakmicama.

 "Želimo da objavimo da su zvanični rezultati testiranja na COVID-19 negativni kod svih u našem klubu, od direktora, trenera, prvotimaca i ostalog osoblja", navedeno je i dodato:

"Svi naši igrači spremni su za nastavak sezone 2019/20 u 'Turkish Airlines' Evroligi".

"Za slučaj da je javnost zainteresovana za ovu informaciju, ljubazno je dijelimo sa vama i želimo brz oporavak svima koji su bili pozitivni na testiranjima", poručili su, svjesni da su mogući i drugačiji rezultati testiranja u ostalih 17 klubova.

Svega 11 njih imaće pravo glasa u ponedjeljak na "sudbonosnom" sastanku kod Bertomeua, odakle će konačno biti saopštena odluka o sudbini takmičenja prekinutog na šest kola prije kraja ligaškog dijela, kompletnog plej-ofa i naravno Fajnal-fora.

U pripremi materijala za sutrašnje glasanje sa izvesnim ishodom, rukovodstvo Evrolige odlučilo je da upita i same igrače za mišljenje i odgovor ih je, tvrde vodeći španski i italijanski novinari, neprijatno iznenadio.

Efesu nije bilo potrebno mnogo da izabere stranu u pobuni, koja će pokušati da bude "ugušena" prije nego što izazove pravi rat.