• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RB Lajpcig i Timo Verner - noćne more Majnca!

Autor mondo.ba

U dva odmjeravanja snaga – 13:0 za RB Lajpcig, a šest od pomenutih trinaest golova djelo je sjajnog Time Vernera!

 Bundesliga 27. kolo Majnc Lajpcig 0 5 Izvor: Pool/Getty Images Europe

13:0 – to je gol-razlika koju RB Lajpcig ima ove sezone protiv Majnca!

2. novembra 2019. godine, u prvom međusobnom duelu, izabranici Julijana Nagelsmana uknjižili su najubjedljiviju pobjedu u klupskoj istoriji. Ovog popodneva, današnji gost bio je "blaži" prema timu kojem je jedini cilj opstanak u eliti:

MAJNC – RB LAJPCIG 0:5 (0:3)
/Verner 11, 48, 75, Poulsen 23, Sabicer 36/

Tri od današnjih pet golova bila su djelo sjajnog golgetera RB Lajpciga Time Vernera, koji je i u prvom odmjeravanju snaga tri puta bio strijelac, pa je tako postao prvi fudbaler u Bundesligi još od sezone 1998-99 koji je na dva meča protiv istog rivala tokom jedne takmičarske sezone uspio da postigne het-trik!

Tad je to pošlo za rukom napadaču Bajera iz Leverkuzena Ulfu Kirstenu, u okršajima sa Borusijom iz Menhengladbaha.

Na posljednja tri bundesligaška meča (Bajer, Volfsburg, Frajburg), RB Lajpcig je upisao isto toliko remija i izgubio korak kada je u pitanju borba za titulu, pa je jedini cilj ostao novi plasman u Ligu šampiona.

A ukoliko u preostalih sedam kola odigraju bar približno dobro kao protiv Majnca danas, bez problema će zauzeti jednu od prve četiri pozicije koje na kraju sezone, 27. juna, vode u evropsku elitu.

Nagelsmanov tim danas je nad petnaestoplasiranim timom njemačkog šampionata trijumfovao rezultatom 0:4, a sav posao po pitanju konačnog ishoda odradio tokom prvog poluvremena, ili, da budemo precizniji, u periodu od 11. do 36. minuta.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

DOMINACIJA – tako bismo najkraće mogli da opišemo igru RB Lajpciga u duelu sa ekipom kojoj i dalje gori pod nogama kada je u pitanju borba za bundesligaški život.

Samo u prvom poluvremenu favorizovani gost je 12 puta šutirao ka golu Majnca. Polovina od tih udaraca išla je u okvir gola, a polovina od tih šest lopti završila je u mreži.

Lajpcigov šou počeo je u 11. minutu, kada je Konrad Lajmer prevario dva čuvara na desnoj strani i potom odigrao povratnu loptu za Timu Vernera.

Lider RB Lajpciga i meta Liverpula rutinski je u tom trenutku postigao 22. bundesligaški gol u sezoni i na taj način oborio vlastiti rekord kada je u pitanju broj pogodaka u njemačkoj eliti tokom jedne takmičarske sezone.

Svojevrsni jubilej danas je imao i Jusuf Poulsen, koji je 250. put obukao dres kluba u koji je stigao u ljeto 2013. godine, kada je Lajpcig još nastupao u trećeligaškom rangu.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Danac, inače, klupski rekorder po broju odigranih utakmica, dan za slavlje uveličao je pogotkom u 23. minutu, kada je odlično odreagovao nakon centaršuta Marsela Sabicera, na kojeg je potpuno zaboravila defanzivna linija Majnca.

Stvari su po Majnc nastavile loše da se odvijaju devet minuta prije odlaska na odmor, kada se domaćin panično branio od ataka gostiju, međutim, ništa nije uspio da uradi nakon što je sam na lijevoj strani šesnaesterca ostao asistent kod prethodnog gola.

I u nastavku se, praktično, igrala "viktorija".

RB Lajpcig je stvarao opasne situacije, ne skidavši nogu sa papučice za gas, pa je do kraja meča još dvije lopte poslao iza leđa indisponiranog Florijana Milera.

Dogodilo se to u 48. i 75. minutu, kada je Verner već gore pomenutu brojku 22 izbrisao iz rubrike "golovi" i stavio novu, te se Robertu Levandovskom u trci za najboljeg strijelca elite primakao na samo tri koraka.

Govoreći o stanju na tabeli, RB Lajpcig je u ovom trenutku trećeplasirani uz 54 boda, dok je Majnc petnaestoplasirani uz 27 bodova, četiri više od Fortune, koja se trenutno nalazi na mjestu koje vodi u baraž za opstanak i koja sa početkom u 18 časova gostuje "jarčevima" iz Kelna.

BUNDESLIGA - 27. KOLO:

Šalke - Augsburg 0:3 (0:1)
/Leven 6, Bazi 76, Kordova 90+1/

Majnc - RB Lajpcig 0:5 (0:3)
/Verner 11, 48, 75, Poulsen 23, Sabicer 36/

Keln - Fortuna Diseldorf (18.00)

Odigrano u subotu:

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 1:3 (0:1)
/Tiram 52 - Haverc 7, 56 penal, Bender 81/

Volfsburg - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Gerero 32, Hakimi 78/

Frajburg - Verder 0:1 (0:1)
/Bitenkur 19/

Paderborn - Hofenhajm 1:1 (1:1)
/Srbeni 9 - Skov 4/

Bajern Minhen - Ajntraht Frankfurt 5:2 (2:0)
/Gorecka 16, Miler 41, Levandovski 46, Dejvis 62, Hintereger 74 ag - Hintereger 52, 55/

Odigrano u petak:

Herta - Union Berlin 4:0 (0:0)
/Ibišević 51, Lukebakio 52, Kunja 61, Bojata 77/

TABELA: Bajern Minhen 61, Borusija Dortmund 57, RB Lajpcig 54, Bajer Leverkuzen 53, Borusija Menhengladbah 52, Volfsburg 39, Frajburg 37, Šalke 37, Hofenhajm 36, Herta 34, Keln (-1) 33, Augzburg 30, Union Berlin 30, Ajntraht (-1) 28, Majnc 27, Fortuna Diseldorf (-1) 23, Verder (-1) 21, Paderborn 18.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC