Večeras je tragičar

Lojd promašio finale Valensije - sledi dolazak u Zvezdu? (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Amerikanac sa radara crveno-belih igrao sjajno u završnici prvenstva, ali u nedelju nije pogodio šut za pobedu. Poznati finalisti.

Izvor: MN PRESS

Od trenutka u kojem je objavljeno da je Crvena zvezda zainteresovana za beka Valensije Džordana Lojda, Amerikanac sa NBA prstenom odigrao je nekoliko sjajnih partija za Valensiju.

Protiv Burgosa je dao trojku za pobedu, a potom je protiv Gran Kanarije ubacio 26 poena uz šut iz igre 10/12.

Večeras, u polufinalu prvenstva, on nije bio na tom nivou.

Baskonija je pobedila Valensiju 75:73 i zakazala finale protiv Pešićeve Barselone za utorak, a Lojd je ubacio 11 poena, uz loš šut za tri (1/6) i promašenu trojku za pobedu.

Amerikanac je bio u dobroj poziciji na isteku vremena, ali nije pogodio, pa je u utakmicu za titulu otišao tim Duška Ivanovića, u kojem su blistali Zoran Dragić (21 poen) i Tornike Šengelija (17).

Pogledajte taj šut.

Posle nekoliko sjajnih partija, bivši igrač Toronta sigurno je dodatno skrenuo pažnju na sebe, "pojačao" svoju tržišnu vrednost, a Zvezda još nije ozvaničila da je on zvanično njen košarkaš za 2020/21.

Efikasniji od Lojda u ekipi Valensije večeras je bio Sem Van Rosom sa 14 poena, a srpski internacionalac Vanja Marinković postigao je jednu trojku.

Finale španskog prvenstva biće odigrano u utorak uveče.