prave reči

On zna najbolje: Legendarni Dino Rađa poslao moćnu poruku Đokoviću

Autor Mirjana Šegan

Jedan od najboljih košarkaša Splita svih vremena oglasio se posle dolaska srpskog reprezentativca na Gripe

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski reprezentativac Ilija Đoković sljedeće sezone igraće u Hrvatskoj, u ekipi Splita. On će biti prvi srpski igrač koji će nastupati na Gripama poslije Jovana Manovića, koji je tragično izgubio život 2007. u Beogradu.

Ivica Skelin, trener Splita, nije štedio riječi hvale na račun Đokovićeve igre, koju su Dalmatinci dobro zapamtili iz sezona 2017/2018. i 2018/2019. kada je nastupao za Borac iz Čačka u Drugoj ABA ligi.

"Uvjeren sam da će on biti dodatni kvalitet za našu ekipu, a mi smo njemu privlačni, jer će dobiti priliku kakvu nije imao u ekipi FMP. On nikada ne igra za sebe i uvijek razmišlja kako saigrače učiniti boljima. Ovako sa strane sam stekao utisak da se ponaša kao trener na terenu", naveo je Skelin.

I legenda jugoslovenske košarke, jedan od najboljih igrača koji je igrao u Splitu, Dino Rađa, imao je poruku za Đokovića.

"Dobro došao i puno sreće. Split je grad koji zna košarku i voli igrače sa srcem. Samo radi i ne boj se", poslao je preko "Telegrafa" Rađa poruku Đokoviću, koji će imati ulogu prvog pleja u velikanu iz Hrvatske.

Bivši igrač Borca i ekipe FMP ostvario je i zapažene nastupe u dresu Srbije. Zbog nemogućnosti nastupa pojedinih reprezentativaca u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, tadašnji selektor Aleksandar Đorđević mu je 2017. ukazao povjerenje i on je odlično iskoristio svoju šansu.