O PRELAZNOM ROKU

Kako je Zvezda iznenadila pojačanjima: Niko nije očekivao!

Autor Milutin Vujičić

"Iako je bilo ponuda nisu gledali isključivo novac", zadovoljni su na Malom Kalemegdanu.

Izvor: MN PRESS, YouTube/Eurocup

Crvena zvezda mts vredno je radila ovog leta i gotovo "sklopila" čitav tim za narednu sezonu.

U poslednjih mesec i po dana, pored trenera Saše Obradovića, stigla su još petorica novih igrača. Prvi je bio snažni centar Landri Noko, potom je došao Džordan Lojd, za njim Kori Volden, da bi poslednje novajlije bili Lengston Hol i povratnik Marko Simonović.

Možda će vas zanimati

Generalni direktor crveno-belih Filip Sunturlić govorio je o pojačanjima za grčku "Gazetu" poručivši da je još rano da se priča o očekivanjima, ali da je zadovoljan šta je do sada urađeno.

"Sve je počelo dolaskom trenera i novog stručnog štaba. Saša Obradović je bio naš prvi izbor i imali smo sreće da ga potpišemo. Logično, sledeći korak je bio gledanje tržišta igrača, igrača koji mogu da se uklope u metodologiju i filozofiju našeg trenera", počeo je Sunturlić priču za grčke medije.

"Mislim da smo učinili veliki korak pre drugih klubova (osim Olimpije Milano) i potpisima Noka, Lojda, Voldena, kasnije Hola i Simonovića, napravili smo upečatljivu stvar na tržištu".

Izvor: MN PRESS

NAGRADA ZA MARKETING

"Za nas to je veoma važno. Čast nam je što nas Evroliga, kao najvažnija košarkaška organizacija u Evrolige i drugi klubovi prepoznaju kao Klub koji investira dosta u imidž, brend, marketing i komunikacije. Takođe, kada pogledate šta je sve urađeno u prošlosti, shvatate da ovo nije nagrada samo za godišnji rad, već za dugogodišnja ulaganja, osmogodišnji period stalnih aktivnosti koje su dovele do toga da je Crvena zvezda moderan klub, učesnik Evrolige i ravnopravni takmičar sa najvećim evropskim klubovima", rekao je Sunturlić.

"Niko nije očekivao većinu tih igrača da potpišu za nas, ali smo sjajnom pripremom i brzom realizacijom obezbedili potpiše željenih igrača i oni su sada deo crveno-bele porodice", naglasio je Sunturlić i kazao je da je bilo teško boriti se sa timovima koji imaju veće budžete, ali da je Zvezda imala "nešto dodatno".

"Privilegovani smo što su igrači koje smo želeli, željni košarke, uživaju u njoj i odlučili su se za naš program, iako je bilo ponuda nisu gledali isključivo novac", dodao je Sunturlić.

Operativac crveno-belih kazao je da su novajlnije "sjajni igrači i dobre osobe", koje se uklapaju u viziju trener Saše Obradovića, pa su s te strane u klubu izuzetno zadovoljni što su uspeli da ispune želje koje su i zacrtali.

"Mislim da je još uvek rano da pričamo o očekivanjima, pred nama je mnogo rada do prvih utakmica. Kada mislim na mnogo rada, mislim na menadžment kluba kao i na stručni štab", kazao je Sunturlić.

Inače, početak sezone koji je bio planiran za sredinu septembra, kasniće posle današnjeg dogovora klubova sa Jadrana.

Pomeren je za dve nedelje kasnije.