• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak ABA zvanično odložen, Partizan do ponedeljka "odblokirava" ligu!

Autor Pavle Knežević

Imenovani i novi funkcioneri za suđenje

 ABA-liga-odlozen-pocetak-korona-virus-tim-smena-sudijska-organizacija-partizan-fmp Izvor: MN PRESS

Skupština ABA lige donela je danas zvaničnu odluku da odloži početak takmičenja ABA i ABA2, odlučila je da se formira novi tim, a imenovala je i nove funkcionere u sudijskoj organizaciji.

Što se tiče teme koja je blokirala ovu sednicu prošle nedelje, Partizanovog traženja da se FMP izbaci u ABA2 zbog sukoba interesa, ta tema je i dalje "odložena".

Možda će vas zanimati

Novi komesar za delegiranje sudija je Srđan Dožai, a Saša Maričić je predsednik Sudijske komisije.

Dožai je bivši internacionalni sudija. Karijera mu je trajala 36 godina, a sudio je pod okriljem FIBA, Evrolige i ABA. Maričić, rodom iz Kraljeva, takođe je vrlo dobro poznato ime svim ljubiteljima košarke. Oni će na tim mestima zameniti Iztoka Remsa, odnosno Branka Jovanovića.

Kao što smo ranije najavili, ABA liga će početi 3. oktobra, dve nedelje nakon što je trebalo da se odigra, dok je početak ABA2 zakazan za 1. oktobar.

Ovo je nastavak sednice koja je prošle nedelje prekinuta nakon sedam sati. Tada su izvučeni takmičarski brojevi, a Partizan je odbio da glasa da se vlasnička prava prenesu na FMP, što je predlog koji mora biti prihvaćen jednoglasno.

Kako saznaje MONDO, na molbu svih otalih klubova, pošto Partizan tehnički drži ligu u blokadi, crno-beli će u petak ili za vikend održati sednicu svog Upravnog odbora i nakjkansije do ponedeljka skupštini lige preneti šta su odlučili.

Naravno, centralno pitanje je bila epidemija koronavirusa u regionu. Klubovi su odlučili da oforme ekspertski tim Covid-19, "sastavljen od eminentnih lekara", koji će sastaviti protokol za klubove i "aktivno sarađivati u pripremi sezone 2020/21".

Osim toga, skupština ABA analizirala je podatke i napravila nekoliko scenarija i modela razvoja situacije, koji će, u zavisnosti od preporuka i smernica novoformiranog tima, omogućiti "neometan početak" sezone 2020/21.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC