BALKANSKI ŠOU

Slatka osveta: "Bobi" i Dončić u istoriji NBA lige, Klipersima nije pomogao ni sjajni Lenard!

Autor Milutin Vujičić

Klub iz "El Eja" će morati mnogo više da se oznoji da bi prošao Maverikse...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Izjednačenje u seriji Dalasa i Klipersa!

Maveriksi su spremili "slatku osvetu" nakon što je nekoliko spornih sudijskih odluka "poguralo" rivala u prvom meču, a prva zvijezda večeri bio je naravno Luka Dončić. U pobjedi od 127:114, Slovenac je bio nezaustavljiv sa 28 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Ta statistika znači da je ponovo ispisao istoriju NBA lige, pošto je prvi koji je uspio da u prve dvije utakmice plej-ofa u karijeri upiše 70 poena, preskočivši dosadašnjeg rekordera Karima Abdul-Džabara.

Uz njega je i Boban Marjanović ispisao istoriju. Dok su mu rivali na terenu dijelili komplimente da je "najbolji tip koga su ikad upoznali", srpski gorostas je upisao 13 poena i devet skokova, za manje od 10 minuta na parketu, što niko prije nije uradio...

Prvi je koji je imao 10+ poena i 7+ skokova za manje od 10 minuta u igri.

Upravo je njegovih 13 napravilo i razliku na kraju, dok Klipersima nije bilo dovoljno ni 35 poena i 10 skokova Kavaja Lenarda, pošto Pol Džordž nije imao toliko bogato košgetersko veče (14). Lu Vilijams je dodao 23 sa klupe, ali moraće klub i "El Eja" više da se oznoji za prolaz.

Iste večeri je Boston povećao svoje vođstvo protiv Filadelfije na 2:0 u seriji, što su nešto ranije učinili i Reptorsi protiv Bruklina, dok je u duelu Denvera i Jute za sada neriješeno.

NBA REZULTATI

Toronto - Bruklin 104:99 (1:1 u seriji)
Denver - Juta 105:124 (1:1 u seriji)
Boston - Filadelfija 128:101 (2:0 u seriji)
L.A. Klipers - Dalas 114:127 (1:1 u seriji)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.