regularno?

Ovako su sudije (i Hauard) izbacile Jokića iz igre: Tu je i jedan podatak za nevericu i navijačku paranoju (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Samo 25 minuta je igrao Jokić, sudije su ga napuline penalima već u drugoj četvrtini

Denver Nuggets' Nikola Jokic (15) and head coach Michael Malone, right, react as referee Courtney Kirkland, center, charges a foul against Jokic during the first half an NBA conference final playoff basketball game against the Los Angeles Lakers on Friday, Sept. 18, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Lejkersi su pobedili Denver 126:114 u prvoj utakmici finala Zapada, ali Nagetsi su bili osakaćeni ranim penalima svog najboljeg igrača Nikole Jokića, ali i dvojice startera, Džamala Mareja i Pola Milsapa.

Jokić je odlično počeo, Denver je u samom finišu prve deonice poveo 38:36, Srbin je na svom kontu imao 11 poena, tri skoka, dve asistencije, vodio je ekipu, ali onda su sudije rekle "dosta!".

Sudije i veteran Dvajt Hauard, mora se biti iskren. "Supermen" je namučio Jokića, koristio veteranske trikove (neko bi rekao "prljave", mi ne), iznudio mu je dva faula u napadu, lupio jednu čistu blokadu, nije prošlo ni pet minuta druge deonice, Srbin je već imao tri penala i morao je na klupu…

Nikola Jokić protiv Lejkersa u prvom meču finala Zapada
Izvor: Youtube/nba screen

Jokić je u prvom poluvremenu odigrao samo 13 minuta, a problemi su se umnožili kada su po tri lične sakupili i Marej i Milsap.

Sad, zašto pominjemo sudije? Zaključite šta hoćete iz ovih podataka, ali brojke kažu ovako: Denver je u 14 utakmica plej-ofa imao ukupno 27 penala. Lejkers su u prvom poluvremenu večerašnje utakmice imali 32!?

Kada se tome dodaju sjajne partije Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa, jasno je da će nagetsi morati da čekaju sledeću priliku.