• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemoćni Jokić: Sjajni Dejvis, odlični Lebron i - sudije?! Ne može se protiv toga, Denver čeka drugu priliku

Autor Pavle Knežević

Srpskom centru dosuđena tri penala već u drugoj četvrtini, sudije izbacile trojicu startera Denvera

 Denver-LA-Lejkers-114-126-finale-Zapada-prva-utakmica-plej-of-NBA-kosarka-najnovije-vesti Izvor: Guliver, Mike Ehrmann/Getty Images North America

Nikola Jokić i Džamal Marej su bili dobri, postigli su po 21 poen, ali problemi sa ličnim greškama i sjajne partije prije svega Entonija Dejvisa, i Lebrona Džejmsa spriječile su iznenađenje u prvoj utakmici finala Zapada NBA lige.

Možda će vas zanimati

Nagetsi su bili dobri u prvoj četvrtini, ali poslije prisilnog izlaska iz igre Jokića i Mareja zbog penala, više nije bilo nazad.

Na kraju, Lejkers – Denver 126:114.

Entoni Dejvis, valjda u želji da dokaže da je on najbolji centar lige, imao je fenomenalno veče sa 37 poena i 10 skokova. Lebron Džejms je dodao dabl-dabl od 15 poena i 12 asistencija. Jokić je uz 21 poen imao šest skokova i dvije asistencije, a Marej pet asistencija i skok.

Lejkersi su bili spori u početku svake od prethodne dvije runde, a sada, poučeni podvizima Denvera, riješili su da se ne kockaju, pa su već u prvom poluvremenu stekli dvocifrenu prednost.

Svakako im je pomoglo i to što su Jokić, Marej, ali i Pol Milsap, trojica startera, imala po tri penala već u drugoj četvrtini. Denver je preokrenuo na samom kraju prve četvrtine i poveo 38:36, ali kada su u drugoj izašla trojica startera, Lejkersi su kompletirali seriju 17:3 i stekli dvocifrenu prednost, koju su otprilike čuvali do kraja meča.

Neka vas ne zavara serija Denvera na kraju, sve je tada već bilo gotovo. Da li će Nagetsi morati da jure praktično nevjerovatni podvig novog stizanja 1:3 ili će početi da igraju pametnije, saznaćemo već u noći između nedjelje i ponedjeljka od 1.30.

Što se tiče večerašnje utakmice, veteran Dvajt Hauard bio je zadužen da čuva Jokića i to je radio dobro i pametno, pošto je već u drugoj dionici iznudio dva ofanzivna faula i tako praktično izbacio najboljeg igrača Denvera iz igre.

Lejkersima je ovo prvo konferencijsko finale poslije pune decenije, odnosno od kada su osvojili svoju posljednju titulu 2010. Oni su u ovom plej-ofu gubili prveutakmice i protiv Portlanda i Hjustona prije nego što su pobijedili u naredne četiri.

Nagetsima je ovo prvo finale konferencije od 2009, kada su ih izbacili Lejkersi.

Treba pomenuti i Redžona Ronda, koji je večeras imao devet asistencija, čime je došao do brojke od 1.025 u plej-ofu, pretekavši Majkla Džordana (1.022) na 10. mjestu vječne liste.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Lejkers - Denver pregled
Izvor: YouTube/SportsTalkLine

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC