pohvala sa najvišeg mjesta

Kakva čast za Srbina! Novickom je kompliment da ga porede sa Jokićem, volio bi da ima njegovu jveštinu

Autor Pavle Knežević

Legendarni Nijemac iznio nevjerovatne komplimente na račun Jokića

Izvor: Pool/Guliver/Getty Images, Danny Bollinger/Getty Images

Lejkersi vode 3:1 protiv Denvera, ali cijeli košarkaški svijet prati dvojac Nagetsa Nikola Jokić-Džamal Marej. Njih dvojica izrastaju u prave megazvijezde NBA, pogotovo Srbin, kome se dive sa svih strana.

ESPN je posvetio kolumnu ovom dvojcu, a Jokića je uporedio sa Dirkom Novickim, za mnoge najboljim evropskimigračem svih vremena. Nijemac je prokomentarisao ta poređenja, a njegove riječi oduševiće sve navijače Jokića!

Zak Lou je u svojoj kolumni napisao:

"Jokića najčešće porede sa Markom Gasolom, ali agresivni Jokić iz plej-ofa može biti istinski nasljednik još jednog visokog igrača: Dirka Novickog. Napadi u ključnim trenucima postali su domen krila i plejmejkera. Novicki je jedan od rijetkih visokih igrača sa sjajnim šutom i veštinom u igranju jedan na jedan i samim tim elitni nivo ofanzivca. To je Jokić sada", piše Lou.

On je nabrojao brojne stvari, šut za tri, šut sa jedne noge, skok u nazad, izolacija i igranje jedan na jedan, a onda je kontaktirao Novickog za komentar. Nijemac je bio oduševljen.

"Prokletstvo! To je kompliment. Volio bih da sam ja imao njegovu vještinu. On tako dobro dodaje da je to besmisleno. Nažalost, ja sam uvijek želio da dajem koševe, a ne da dodajem", rekao je Novicki.

Sigurni smo da to nije smetalo navijačima Dalasa, kome je Novicki 2011. donio titulu.