• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da ne budemo kritični prema našoj ligi, a to baš dobro radimo, tu smo šampioni!"

Autor mondo.ba

Pokazao je Zrinjski, ističe Mladen Žižović nakon meča sa APOEL-om, da bh. ekipe imaju šta da pokažu na evropskoj sceni

 Liga Evrope APOEL Zrinjski Mladen Žižović Izvor: FENA

Fudbaleri Zrinjskog nisu imali sreće...

Rano su Mostarci poveli u duelu sa kiparskim APOEL-om, potom se tokom meča suočili sa rezultatskim preokretom i zaostatkom, pa se vratili u egal, ušli u produžetke i penale, ali je fudbalska lutrija "otela" plasman u plej-of Lige Evrope i okršaj sa češkim Liberecom.

Nisu u drugoj i trećoj seriji bili precizni Luis Ibanjez i Nemanja Bilbija, strijelac gola za 2:2, što je bilo dovoljno da se predstavnik Kipra nađe u završnoj borbi za grupnu fazu drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Možda će vas zanimati

"Šta reći... Vidjeli smo sve u ovih 120 minuta... Ušli smo u penal-seriju, gdje jednostavno nismo imali dovoljno sreće, znanja ili ne znam ni ja čega. Mislim da smo bili dominantni, pogotovo u drugom poluvremenu, gdje smo bili dosta bolji, pritisli protivnika i gdje smo, objektivno, imali situaciju da pobijedimo možda i u produžecima, a pogotovo u regularnom dijelu. Međutim, nismo uspjeli, a nama je, iako to možda zvuči kao fraza, da pokušamo ponovo sljedeće godine. Vrlo teško je sada iskontrolisati svlačionicu koja je ionako potonula. Žao mi je, ne znam šta da kažem... Jednostavno, moramo da se okrenemo daljem radu i analiziramo neke situacije, ali možemo da budemo zaista preponosni na ovu ekipu, odnos prema igri i klubu, a ne sjećam se, u nekoj bliskoj prošlosti, da je neka ekipa ovako dobro odigrala protiv renomiranog i favorizovanog protivnika. Falilo nam je vrlo malo", bio je poslije meča vidno razočaran trener Mostaraca Mladen Žižović.

Igra APOEL-a je, ističe strateg Zrinjskog, analizirana do posljednjeg detalja.

"Pretpostavljali smo da ćemo ući u formu u ovom periodu i tempirali smo je zaista za ove utakmice. Vidjeli ste da u jednoj utakmici možemo da napravimo iznenađenje, odnosno plasiramo se u četvrto kolo. Nismo očekivali ovako rano vođstvo, ali generalno, vrlo dobro smo ih analizirali, znali smo gdje su najbolji. Po meni, zatvorili smo većinu njihovih stvari, ali ne možete na sve da utičete jer APOEL je vrlo kvalitetan da bismo mi predvidjeli sve njihove dobre elemente. Dali su nam gol iz prekida, gdje oni imaju dominaciju sa Nuhiuom, koji ima 1.97 i od čega nismo uspjeli da se odbranimo. Međutim, mislim da nisu dominirali što se tiče posjeda, igre, fizičke spreme i taktičke discipline, tako da po tim parametrima možemo da poredimo APOEL i Zrinjski."

Imao je na kraju trener mostarskog premijerligaša poruku za one koji "potcjenjuju bh. klubove i m:tel Premijer ligu BiH".

"Vidjeli ste i sada, kad izađe 11 protiv 11, ne treba da budemo kritični prema našim igračima i našoj ligi, a mi to dobro radimo, tu smo šampioni. Ovi momci zaslužuju sve pohvale, na dostojan način su prezentovali i Zrinjski i Bosnu i Hercegovinu i bosansko-hercegovački fudbal", zaključio je Žižović.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Navijač

Svaka čast majstore

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC