• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski osvjetlao obraz bh. fudbala u Nikoziji, ali nije imao sreće u penalima! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Mostarci nisu imali sreće...

 Apoel - Zrinjski, Liga Evrope, kvalifikacije, 3. kolo Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Zrinjski nije uspio da prođe u plej-of Lige Evrope, iako je u Nikoziji protiv favorizovanog Apoela pokazao da je kvalitetan tim koji može u najmanju ruku ravnopravno da se bori protiv ekipe, koja redovno igra u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Izabranici Mladena Žižovića su poveli, kiparski klub je preokrenuo, potom je Zrinjski izjednačio, pa se ušlo u produžetke, a kako ni nakon 30 dodatnih minuta nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju penala u kojima je heroj Apoela postao porugalski golman Žoao Migel Silva.

Portugalac je skinuo jedanasterce Luču Ibanjezu i Nemanji Bilbiji, koji je poslije Ljubljane, ponovo i u Nikoziji uveo "plemiće" u produžetke, ali nesrećnim porazom su ostali bez prilike da u plej-ofu odmjere snage sa češkim Liberecom.

APOEL - ZRINJSKI 2:2 (2:1), penalima 6:4.

Možda će vas zanimati

Već u trećem minutu, Kiprani su kreirali dobru šansu za rano vođstvo, ali je na sreću "plemića" Nuhiu loše šutirao.

Domaćin je nastavio s napadima, doduše ne previše opasnim za golmana Ivana Brkića, da bi iz prve prave akcije Zrinjski poveo u 10. minutu.

Centrirao je sa lijeve strane Ognjen Todorović, a u petercu sjajno skočio Josip Ivanković i poslao loptu pod prečku - 0:1.

Samo tri minuta Mostarci su sačuvali prednost nakon što je Andre Žeraldes uposlio Omera Acilija, koji je savladao golmana "plemića" iako je Brkić bio na toj lopti - 1:1.

Izraealac Ocili je u 25. minutu bio kreator i preorketa u Nikoziji - centrirao je iz slobodnog udarca sa desne strane, a na prvoj stativi se najbolje snašao Ate Nuhiu, napadač sa "Kosova" i pogodio suprotan ugao - 2:1.

Bio je to prvi pogodak "kosovskog" centarfora u dresu kiparskog kluba.

Do odlaska na ormor u poluvremenu, Zrinjski je mogao do novog izjednačenja u 36. minutu kada je Nemanja Bilbija umalo presjekao pas koji bi vrlo vjerovatno značio i pogodak, da bi šest minuta kasnije, ponovo Banjalučanin šutirao sa oko 25 metara, ali preko gola.

Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Početkom drugog dijela, ponovo se Bilbija našao u prilici, međutim, nije dobro zahvatio loptu, ali jeste u 69. minutu kada je na dodavanje Ivančića poslao loptu u mrežu - 2:2.


Ulaskom Damira Zlomislića umjesto Dinka Trebotića i Miljana Govedarice umjesto Ivančića, Zrinjski nije želio da stane već je krenuo po pobjedu u Nikoziji, konstantno su "plemići" napadali ka golu Apoela.

Bilbija je ponovo u 78. minutu bio u prilici šutiravši u sami ugao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Apoela bio na mjestu.

U prvom produžetku "plemići" su mogli do pogotka u 104. minutu kada je Govedarica istrčao kontru po desnoj strani i šutirao, ali je njegov udarac iskosa odbranio golman Žoao Migel Silva.

Drugih 15 minuta proteklo je u rovovskoj borbi umornih fudbalera oba tima i prekršajima na sredini terena, pa se iz prekida tražio eventualni pogodak kroz centaršuteve u srce kaznenog prostora.

Najbolju priliku u drugom produžetku imao je domaćin u 114. minutu kada je Acili sa pet metara šutirao glavom direktno u golmana Brkića.

Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

PENALI

Jensen - 1:0
Filipović - 1:1
Acili - prečka, ostaje 1:1
Ibanjez - brani Silva, ostaje 1:1
Sahar - 2:1
Bilbija - brani Silva, ostaje 2:1
Altamari - 3:1
Govedarica - 3:2
Senti - 4:2, kraj!

APOEL: Silva, Nsue, Žorže, Santos, Heraldes, De Vinsenti, Tuhami, Acili, Ndogala, Zahid i Nuhiu.

ZRINJSKI: Brkić, Ibanjez, Barbarić, Jakovljević, Ćorluka, Enin, Trebotić, Todorović, Bilbija, Filipović i Ivančić.

LIGA EVROPE

Kvalifikacije, 3. kolo

APOEL - Zrinjski 2:2 (2:1) , penalima 6:4
/Acili 13, Nuhiu 25 - Ivančić 10, Bilbija 69/

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC