• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska ofanziva na Belgiju: Može li Srbija da ima tri tima u plej-ofu Lige Evrope? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Šta večeras očekuje Partizan i Vojvodinu, u kakvom sastavu će igrati i da li mogu da prođu u narednu rundu kvalifikacija...

 Šarlroa Partizan uživo arena sport Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu šampiona automatski prebačena u plej-of Lige Evrope, a još dva srpska tima imaće šansu da dođu na samo utakmicu daleko od grupne faze ovog takmičenja.

Večeras će na teren Partizan i Vojvodina, finalisti prošlogodišnjeg Kupa Srbije, koji će na tlu Belgije, i to u valonskom delu, probati da prođu u poslednju fazu kvalifikacija.

SASTAV VOJVODINE

Vukliš - Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević - Stojković, Drinčić, Vukadinović, Bojić, Čović - Mrkaić.

Dva tima su imala potpuno drugačiji tok sezone do sada. U Vojvodini je bilo relativno mirno, sem odlaska predsednika, a dobrim rezultatima sačuvali su atmosferu pred prvi meč u Evropi ove sezone. Oni su zbog osvajanja Kupa i određenih pomeranja unutar kvalifikacija startovali tek od 3. runde kvalifikacija, a tamo ih čeka nimalo naivan rival Standard iz Liježa.

Govorio je Nenad Lalatović da je predstavnik Belgije "veliki klub kao i Vojvodina", poručujući da će oni igrati ofanzivno i na "Moris Dufranu" večeras od 20 časova.

Partizan će sat vremena ranije (19 časova, "Stade du Pays de Charleroi") igrati treći evropski meč ove sezone, drugi na gostovanjima. Rival je daleko ozbiljniji nego RFS i Sfintul George, koje su crno-beli pobedili po 1:0 iz jedanaesterca, u Moldaviji čak posle produžetaka.

Šarlroa nije "evropska sila", kako je trener Stanojević rekao "nisu ni Anderleht, a ni Briž", međutim ovaj tim se diže iz godine u godinu i ima respektabilan sastav.

Vojvodina Partizan
Izvor: MN PRESS

SASTAV PARTIZANA

Stojković - Miljković, Banjak, Vitas, Urošević - Natho, Zdjelar - Asano, Marković, Stevanović - Sadik.

Oni su trenutno lideri prvenstva Belgije sa šest pobeda iz šest utakmica (gol-razlika 12:2), ali uprkos tome iskustvo je na strani. Partizanov protivnik je poslednji put u Evropi igrao 2015. godine, ni tada nisu beležili dobre rezultate, međutim na svojoj strani imaće domaći teren.

Bilo bi sjajno kada bi oba srpska predstavnika prošla u plej-of Lige Evrope, gde se takođe igra samo jedan meč, a već od ranije znaju ko ih tamo čeka...

Tako bi Partizan u slučaju pobede igrao protiv Leha u gostima, a Vojvodina kod kuće s boljim iz duela Fehervara i Remsa. Poznato je i da će Crvena zvezda u ovoj fazi takmičenja igrati s boljim iz duela AraratJermenije i Celja, takođe u gostima.

Utakmice Šarlroa - Partizan (19) i Standard - Vojvodina (20) prenosiće TV Arena Sport.

Anketa

Mogu li Partizan i Vojvodina do plej-ofa?

  • Prolazi samo Partizan

    75% (3)

  • Prolazi samo Vojvodina

    0% (0)

  • Prolaze oba tima!

    0% (0)

  • Oba tima ispadaju večeras!

    25% (1)

Mogu li Partizan i Vojvodina do plej-ofa?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC