Košarka

Rehabilitacija Vesta ide u dobrom smeru: Vlasnik Dalasa je spasao najpoznatijeg NBA beskućnika!

Autor Dušan Ninković

Konačno dobre vesti o bivšem NBA igraču.

Izvor: Guliver, Harry How/Getty Images North America

Tokom karijere je nosio dres Bostona, Sijtela, Klivlenda i Dalasa, igrao za Teksas u razvojnoj ligi i bio internacionalac u Kini. Zaradio je mnogo, ali je nakon košarke postao beskućnik.

Neverovatna sudbina Delontea Vesta, bivšeg NBA košarkaša, šokirala je Ameriku. U staroj odeći je prosio na ulicama, često bio žrtva prebijanja, a njegovi problemi sa alkoholom i drogom su postali ogromni.

Danas je Delonte Vest na novom početku.

Nakon što su ga mesecima tražili Mark Kjuban, vlasnik franšize iz Dalasa i Dok Rivers, Vestov nekadašnji trener, on je konačno stigao do rehabilitacije. Njegovi prijatelji su rešili da mu pomognu.

O tome kako napreduje oporavak nekadašnjeg NBA košarkaša, koji je sa četiri tima igrao u plej-ofu, pohvalio se Mark Kjuban.

''Dame i gospodo, predstavljam vam Delontea Vesta. Dug, dug, dug put nas čeka, ali je on napravio prve korake i deli ih sa vama kao zahvalnost za ljubav i podršku'', napisao je vlasnik Dalas Maveriksa.

Svojevremeno, 2004. godine, Vest je bio 24. pik na NBA draftu i pred njim je bila sjajna karijera. Zaigrao je za Boston, a najbolje partije pružao u Klivlendu, gde je bio saigrač Lebrona Džejmsa. Iz tog perioda je i trač da je Vest imao aferu sa majkom jednog od najboljih košarkaša svih vremena.


Tagovi