iznenađenje!

"Fenjeraš" iznenadio šampiona: Prva pobjeda Albe, vratio se i Milutinov

Autor Pavle Knežević

Odlična partija berlinske ekipe u Moskvi

Izvor: MN PRESS

Evroliga večeras je počela velikim iznenađenjem: "feneraš" Alba pobijedio je u gostima branioca titule CSKA!

Domaćin je nešto bolje krenuo, ali je gost bio bolji u drugom poluvremenu i na kraju je slavio. Poslije 40 minuta igre u Moskvi bilo je 93:88 (19:17, 32:30, 14:21, 23:25).

Prvo poluvrijeme bilo je uglavnom ravnopravno, uz blagu prednost domaćina. CSKA je početkom drugog poluvremena poveo 60:53 i publika je pomislila da se bliži "slamanje" meča, ali je Alba tada krenula u ofanzivu i tu dionicu završila serijom 15:5.

Odmah na početku posljednje četvrtine Alba je vezala dvije trojke i "otišla" na +9, 74:65, tako da je CSKA do kraja morala da juri prednost.

Bila je blizu domaća ekipa, prilazila je i na dva poena zaostatka, ali se Berlinci nisu dali i došli su do svog prvog trijumfa.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Simone Fontekio sa 20 poena. Maodo Lo dodao je 15, a Markus Erikson 13 poena. Sjajan je bio i Luk Sikma sa 11 poena, 9 skokova i pet asistencija i nekim važnim ofanzivnim skokovima i poenima u finišu.

Majk Džejms imao je 27 poena i šest asistencija za CSKA. Nikola Milutinov je zaigrao poslije oporavka od koronavirusa i za sedam i po minuta u igri postigao je četiri poena.

CSKA sada ima skor 2/2, a Alba 1/3.