CRNO-BELI SLAVILI

Pobedili smo ekipu koja je možda bolja od nas: Šćepanović zadovoljan Partizanom, Dangubiću se sve vraća

Autori mondo.rs Bojan Jakovljević

Treća uzastopna pobeda za crno-bele u svim takmičenjima.

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana uspeli su da upišu pobedu u derbiju 4. kola ABA lige savladavši Cedevita Olimpiju u "Hali sportova",

Na kraju je bilo 86:77 za crno-bele, posle mnogo "kidanja živaca", ali pobeda je bila upisana.

Gosti su imali prednost do dva minuta pre kraja meča, ali je Partizan uspeo da se konsoliduje i upiše pobedu, što je i te kako radovalo trenera crno-belih Vlada Šćepanovića.

On je nakon trijumfa njegovih igrača istakao da su pokazali karakter da pobede i kada im nije sve potaman.

"Pre svega, čestitao bih igračima na pokazanom karakteru, kad ne ide sve kako treba. Pokazali su da kada svi daju ono što treba da bi se napravio tim, tim na kraju pobedi. Ovaj tim može da pobeđuje samo kao tim i to su pokazali svojim srcem i kvalitetom. Bez dva mnogo, mnogo važna igrača, u skraćenoj rotaciji, dali su sve, igrali bez sujete i ega i pobedili ekipu koja je možda bolja od nas u ovom trenutku. Ali ne pobeđuje uvek bolji. Partizan uvek mora da ide na pobedu", bila je njegova poruka.

Upitan da li je sada Partizanu lakše, Šćepanović je imao specifičan odgovor.

"Da li nam je lakše? Uvek je mnogo bolje kad se pobedi... Sport se sastoji od pobeda i poraza, da doživljavam ovaj posao kao smrtnu kaznu, ne bih se ni bavio ovim poslom. Svi smo mi pobednici i hoćemo da pobedimo, ali ne može uvek. Treba vremena, ne samo za Partizan, nego i za druge ekipe. Nije baš jednostavno da se penje forma u ovakvim uslovima, nije lako držati ritam u ovakvoj igri bez publike."

On se potom osvrnuo i na igru Nemanje Dangubića, koji je meč završio sa 11 poena i sedam asistencija.

"Dangubić otkad je došao, pošten je i mnogo dobro radi. Svako ko je pošten, uvek će ti se vratiti, to uvek govorim. Kad daješ sve od sebe i kad nemaš sujetu - igra ti vrati", zaključio je Šćepanović.