• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PARTIZAN KROZ DRAMU SKINUO SKALP CEDEVITI: Opet kidanje živaca, ali crno-beli sada mnogo lakše dišu!
 PARTIZAN KROZ DRAMU SKINUO SKALP CEDEVITI: Opet kidanje živaca, ali crno-beli sada mnogo lakše dišu!

PARTIZAN KROZ DRAMU SKINUO SKALP CEDEVITI: Opet kidanje živaca, ali crno-beli sada mnogo lakše dišu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizanova druga pobeda i Cedevitin prvi poraz!

 PARTIZAN KROZ DRAMU SKINUO SKALP CEDEVITI: Opet kidanje živaca, ali crno-beli sada mnogo lakše dišu! Izvor: ABA liga/Partizan NIS, Dragana Stjepanovic

Partizan je pobedio Cedevita Olimpiju u derbiju 4. kola ABA lige. Posle prave drame i igre kidanja živaca, bilo je:

86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13)

Auh, kakvo kidanje živaca!

Vodila je Cedevita Olimpija u poslednjoj četvrtini, bila je u igri do samo dva minuta pre kraja. Ali, onda su proradili Dangubić, Gordić i Miler-Mekintajer, tako da je Partizan u finišu napravio seriju 16:0 i došao do velike pobede.

Pre toga, najveća prednost ijednog tima domaćina bila je šest poena.

Odličan je bio Jaka Blažič, nemilosrdno je pogađao i na kraju je bio najefikasniji igrač utakmice, i ostali su bili dobri, ali je na kraju u utakmici prepunoj grešaka Partizan ipak manje grešio.

Od samog početka do dva minuta pre kraja.

Treba biti fer i reći da je Cedevita propustila mnogo prilika i mogla je da i ona vodi ubedljivije, ali su presudili živci i karakter Partizana.

Jako je tvrdo počela utakmica, posle tri minuta bilo je 4:2, ali smušeno je delovao Partizan, prvo u napadu, a onda u odbrani, kada je Cedevita povela pet razlike u sedmom minutu, 8:13. Nakon toga su crno-beli mogli da izjednače, ali su promašivali i za tri i za dva i sa penala.

Veličković je postigao trojku i priveo Partizan na tri razlike, ali su crno-beli u prvoj deonici imali čak pet izgubljenih lopti. Na početku druge deonice, kapiten crno-belih opet daje trojku i izjednačava na 19:19.

Tad je počela da se vodi velika bitka, koja je, rekli smo, trajala do dva minuta pre kraja. Svašta smo tu mogli da vidimo. U jednom trenutku prvog poluvremena je Partizan u šest uzastopnih napada imao pet izgubljenih lopti!

Crno-beli su u prvom poluvremenu imali čak 10 ofanzivnih skokova, ali su iz toga imali samo osam poena. Partizan je vodio minut i po pred kraj prvog poluvremena, a na odmor je otišao sa dva poena zaostatka 38:40.

Čuvala je Cedevita prednost, a onda je "poludeo" Miler-Mekintajer i počeo da pogađa trojke, a Cedevita da greši u napadu, da bi konačno u finišu crno-beli izjednačili.

Uzvratio je Murić, a onda je Nikola Janković sa penala pogodio jednom, tako da se u poslednju četvrtinu ušlo nerešeno – 64:64.

U poslednjoj deonici je sve izgledalo isto, smenjivale su se ekipe u vođstvu, da bi posle trojke Blažiča Cedevita Olimpija vodila 72:68.

E, onda…

Pejdž vezuje dve trojke, Tomas pogađa oba bacanja i hvata "bezbroj" skokova, Dangubić daje dvojku jer je zgazio liniju, a onda Gordić i Dangubić po trojku i tako kompletiraju seriju od 16:0 na 95 sekundi do kraja.

Imali su i malo sreće crno-beli sa lošim napadom i lošom odbranom Cedevita Olimpije, zbog čega je besneo Jurica Golemac, ali im ništa nije poklonjeno. Na kraju, veliki i važan trijumf Partizana nad do tad neporaženom ekipom.

Kodi Miler-Mekintajer je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi (trojke 5/7), a Rašon Tomas ga je pratio sa 13 poena i 12 skokova.

Kod gostiju, Jaka Blažič 24 poena, Murić se zaustavio na 13, Džons je upisao 11 poena, a Hopkins 10, uz 13 skokova.

Sad Partizan može na miru i spokojno, kod kuće da se sprema za Burg u sredu.

20:48

Kraj!

Pobeda Partizana 86:77

20:47

Sjajna situacija za Partizan

0.51 Hopkins polaže loptu, Gordić promašuje dva i faul na Blažiču, koji pogađa jedan 84:75.

20:44

Sjajno!

1.35 Peri promašuje, loša selekcija šuta za njega i Cedevita Olimpiju, na sreću Partizana. Gordić pogađa trojku, a sudije sviraju faul u reketu nad Mikom! Sudije gledaju snimak, faul je očigledno u fazi šuta, još jedan napad za Partizan.

Dangubić daje trojku – 84:72

Partizanova serija 16:0

20:42

I Dangubić pogađa

2.25 Na drugoj strani, Tomas faulira Marinkovića, kome je prvo bacanje prvi šut na utakmici! Promašuje oba i napušta igru. Partizan ima napad, Dangubić ulazi, polaže, izlazi lopta iz koša, Tomas hvata ofanzivni skok, ali uzalud. Dangubić ostaje sam i pogađa! 78:72

Golemac traži tajm-aut i ljudi se na Perija!

20:38

Partizan čuva prednost

3.37 Sudije su pregledale faul Murića nad Tomasom i konačno odlučile da je bio običan. Rašon pogađa oba i to je sad Partizanova serija 8:0 76:72

20:35

Peeeeejdž!!!!

4.30 Pejdž daje trojku! To su poeni za Partizan posle četiri napada – 71:72. Hopkins hvata ofanzivni skok, tako da je Džons imao dva šuta za tri, ali na drugoj strani Pejdž daje još jednu trojku 74:72!

20:32

Jaka se raspucao

6.24 Blažič daje još jednu trojku, to je serija Cedevita Olimpije 8:0! 68:72

To su 23 poena Blažiča do sada.

20:30

Džons pogađa kad treba

7.30 Janković blokira Perija, Veličković promašuje za tri. Na drugoj strani, Hopkins pravi korake, eto malo sreće za Partizan.

Gordić promašuje za tri iz velike daljine. Ukić poziva akciju, Džons ostaje sam na trojci i pogađa – 68:67. Posle još jednog promašaja Novice, Blažič daje oba bacanja - 68:69

20:27

Gooordiiiić!

8.45 Gordić iz ćoška! Ipak za dva, ali četiri poena Gordića na početku poslednje deonice – 68:64

Golemac traži tajm-aut

20:25

Počela je poslednja četvrtina

Gordić krade loptu i sam završava kontru zakucavanjem, to su prvi poeni u četvrtoj četvrtini. 66:64

20:22

Kraj treće četvrtine

Sudije su gledale snimak i ipak Miler-Mekintajeru upisale dva, njegov prvi pogodak za dva na ovoj utakmici. Do sada je dao pet trojki.

Potom Partizan gubi napad, a Murić pogađa trojku i to opet preko Tomasa i Cedevita Olimpija dolazi do vođstva, 63:64.

Nikola Janković je fauliran devet sekundi pre kraja i pogađa samo jedno, nerešeno je, 64:64. Gosti nisu uspeli da iskoriste poslednjih osam sekundi.

20:17

Postaje ludo!

1.46 Koooodiiiiiii!!! Nerešeno! 58:58, to je PETA trojka Milera-Mekintajera večeras.

Ipak, Murić odmah uzvraća trojkom, Tomas ga je pustio i nije ni ruku podigao. Ipak, Rašon se iskupljuje u sledećem napadu, gde daje koš i bacanje - 61:61

20:14

Kodi! Traje drama

3.51 Blažič daje koš sa poludistance i to je njegov 18. poen – 48:53, na drugoj strani pogađa Mika, a onda pušta Hopkinsa da šutne za tri i to je opet maksimalnih +6 – 50:56.

Onda opet pogađa Mika, a Partizan više ne dozvoljava gostima šut za tri. Na drugoj strani Kodi daje trojku – 55:56

20:12

Šta god da uradi Partizan, Cedevita odmah uzvrati

5.54 Dangubić pogađa za tri, nerešeno! 48:48. Ovo mnogo znači za Partizan, jer gostujući igrači ga puštaju skoro samog da šutira, a ako Dangubić počne da pogađa, to će dodatno opteretiti odbranu gostiju.

Na drugoj strani Blažič daje koš uz faul uz žestoke proteste Šćepanovića. 48:51

20:08

Problem gostiju s penalima visokih igrača

6.52 Tomas je fauliran i pogađa oba bacanja, ali prava vest je to da je to četvrti penal Ivana Marinkovića i to može biti ozbiljan problem za goste. 45:48

20:07

Braun pogađa, osetnija prednost Cedevita Olimpije

7.10 Dangubić potpuno sam promašuje trojku, a na drugoj strani Rajan Braun potpuno sam pogađa – 43:48

Šćepanović mora da traži tajm-aut, nema druge.

20:06

Ništa se ne menja na parketu

7.40 Konačno dobar napad Partizana – iz pik en rola, pojavio se Tomas, kome Mika prepušta loptu – 40:42. Promašuje Cedevita Olimpija, a onda Partizan gubi napad, dok gosti ne koriste kontru. Ovo je rezime cele utakmice do sada.

Kodi pogađa trojku, ali Murić vraća – 43:45

20:03

Počelo je drugo poluvreme

9.36 Počelo je drugo poluvreme. Gosti su prvo završili lakim poenima, a drugo počinju penalima – Mika je faulirao Brauna, koji pogađa oba 38:42.

19:52

Utisci s poluvremena

Od samog početka se ništa nije menjalo na utakmici - serije grešaka na obe strane, teško se dolazi do poena, timovi bljesnu po serijama. Partizan je imao 10 ofanzivnih skokova iz kojih je dao maksimalno devet poena. Na drugoj strani, Cedevita Olimpija je u više navrata imala otvorene šuteve za tri, ali posle sjajnog šuterskog početka upala je u "kanal" za tri. 

Gledaćemo ovde dramu do samog kraja, ali pitanje je koliko će biti uzbudljivo, jer je prvo poluvreme bilo potpuno bez ritma, jako isprekidano. Unutrašnja linija Cedevite ima problema sa penalima, pa ćemo videti da li će se tu nešto desiti. 

19:49

Prosuli su poene crno-beli

Ukić daje trojku – 38:35. Na drugoj strani Stefan Janković ostaje sam, ali promašuje ceo obruč za tri. Trifunović novi ofanzivni skok, ali odmah gubi loptu, posle čega Blažič daje vrlo lake poene i na poluvreme odlazi s vođstvom 38:40.

Partizan je imao DESET ofanzivnih skokova, ali nije od toga imao skoro ništa, mogao je da vodi, ali sada je u zaostatku.

19:45

Opet greške, moralo je da bude više poena

0.45 Kodi za malo i treću uzastopnu trojku da postigne, ali je lopta bukvalno izašla iz koša. Tomas sam hvata ofanzivni skok, ali Murić blokira.

19:44

Kodi vezuje dve trojke, ne da se Cedevita

Trifunović fauliran, ali promašuje oba bacanja. Traje agonija Partizana sa penala. Ipak, tu je ofanzivni skok, već sedmi na meču, ali nema mnogo poena iz toga. Kodi daje trojku i to je maksimalna prednost Partizana – 35:30, ali Blažič ide na prodor i daje koš uz bacanje 35:33, ali opet Kodi trojka – 38:33!

19:41

Mnogo teška utakmica, "porađa" se svaki poen

2.59 Gordić postiže koš, Blažič daje jedno bacanje, a onda Nikola Janković 2+1, a onda Braun daje oba bacanja. 32:30.

19:36

Nastavlja se rovovska borba u Hali sportova

4.03 Serija promašaja Cedevite za tri: bili su na 4/5, a sada su pali na 5/14. Na drugoj strani Gordić pravi faul u napadu. Na drugoj strani gosti daju poene posle skoro tri minuta. Uzvraća Zagorac posle ofanzivnog skoka, ali Peri daje koš i dodatno bacanje – nerešeno je 27:27

19:32

Partizan čuva prednost

5.51 Trifunović ide na ulaz, promašuje, ali hvata ofanzivni skok među trojicom! Ipak, bez poena za Partizan u ovom napadu. Na drugoj strani Hopkins je ostao sam, ali je promašio, da bi na drugoj strani napravio faul nad Mikom. Ide na "popravni" crno-beli Amerikanac i pogađa samo drugo. 25:22.

Izvor: Arena sport printscreen

19:29

Triiifuuunooooviiiić!

7.21 Trifunović je šutirao trojku, pogodio "er bol", da bi dva napada kasnije ostao sam na trojci i bez trunke oklevanja šutirao i pogodio! 24:22 Golemac se iznervirao i traži tajm-aut!

19:27

Dobar početak druge četvrtine

Odličan pik en rol Gordića i Mike. Američki centar pravi sjajne blokove i brzo dolazi do pozicije. Mogu ovo da koriste igrači Partizana u nastavku meča. Sad je već i bolja odbrana crno-belih. Gosti ovog puta prekidaju dva na dva faulom nad Mikom. Braun odgovara trojkom – 21:22. Uzbudljivo je u Hali sportova.

19:25

Opet Veličković daje trojku!

Nerešeno! Veličković ponovo postiže trojku, to je 2/2 za kapitena Partizana – 19:19.

19:23

Moglo je ovo da bude i drugačije

Kraj prve četvrtine: Ušao je Trifunović i odmah napravio faul u napadu. Sad Partizan greši i u odbrani, prvo Džons ostaje sam i postiže trojku, a onda i Ukić. Ublažava to Veličković trojkom 16:19! Partizan ima pet izgubljenih lopti, a Cedevita Olimpija četiri.

19:19

Mogao je Partizan da izjednači, ali...

2.01 Pejdž pogađa trojku! Delovalo je kao još jedna izgubljena lopta, ali je Markus reagovao i iščupao ovu trojku iz teške pozicije. Džons promašuje, a Gordić istrčava, prodire i polaže, ali promašuje. Na sreću domaćina, dosuđen je faul nad Mikom, koji ide na liniju penala i promašuje oba!

19:17

Jako slab napad Partizana

2.59 Blažič pogađa trojku, a na drugoj strani Pejdž pravi korake – to je PETA izgubljena lopta crno-belih u poslednjih šest napada. Ulazi veteran Roko-Leni Ukić. Blažič sve radi sam i sada je 8:13. Šćepanović traži tajm-aut.

19:15

Tvrda i teška utakmica

4.08 Partizan dobar u odbrani, agresivan, ali Kodi u tri vezana napada gubi tri lopte, a onda Zagorac dodaje i četvrtu! Nema mnogo ritma na utakmica, "porađa" se svaki poen. Džerod Džons izjednačuje 8:8.

19:11

Malo poena na obe strane

5.27 Tomas daje dva penala, Džons vraća trojkom, a onda opet Tomas iz igre, da bi na drugoj strani Hopkins dao samo jedno 8:6 za crno-bele. Ulaze Veličković i Edo Murić.

19:08

Tvrdo, tvrdo, tvrdo

7.07 Dangubić pogađa i daje prve poene Partizana, potom promašuje Braun, a na drugoj strani Kodi, koji biva fauliran, potom Dangubić promašuje trojku, ali popravlja Zagorac posle ofanzivnog skoka. Jako tvrd početak utakmice. 4:2

19:05

Poznati početak Partizana

8.30 Dangubić šutira trojku, lopta izlazi iz koša, Blažič hvala skok i onda sam trči u polukontru i završava poenima. Partizan u narednom napadu ima tri šuta i dva ofanzivna skoka, ali i dalje bez poena.

19:03

Počeo je meč

Partizan ima prvi napad, ovo su startne postave:

Partizan: Miler-Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Tomas, N. Janković

Cedevita Olimpija: Peri, Blažič, Hopkins, Braun, Marinković

18:35

Da čujemo i vaše mišljenje...

Šta vi kažete? 

18:24

Dobro došli u Mondo live!

Utakmica počinje u 19 sati. Ostanite uz MONDO!

UKRATKO

  • Partizan ima skor 1/2
  • Cedevita Olimpija je na 3/0
  • Partizan je opterećen povredama
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije