"CRVENO-PLAVI" DOPUTOVALI U TURSKU

Borac stigao u Antaliju, novinari i Zvezdin Falko "dočekali" crveno-plave! (FOTO, VIDEO)

Autor Goran Arbutina

Nakon dugog puta, ekspedicija Borca stigla u Antaliju. Večeras odmor, sutra već u "mašini", prekosutra prva utakmica.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

/od MONDO reportera iz Antalije/

Borac je stigao u Antaliju!

Crveno-plavi su krenuli iz Banjaluke u 4.30, a u hotel Titanik, svoju bazu u Antaliju, stigli su oko 22.30 po lokalnom vremenu.

Uprkos putovanju od 14 sati sve je proteklo u dobroj atmosferi jer su fudbaleri Borca znali šta ih čeka na putu ka Turskoj gdje su već treću godinu, a znaju da ono glavno dolazi već sutra kada kreću sa ubitačnim radom.

U subotu ujutro odradiće prvi trening, a već prekosutra na programu je i prva utakmica protiv uzbekistanskog Kizilkuma.

Motiva za rad, međutim, ne nedostaje, pogotovo novim članovima kluba i najmlađim članovima ekspedicije, koji su odlučni da se dokažu treneru Marku Maksimoviću i stručnom štabu.

"Drago mi je da je put prošao dobro i da smo ugodno stigli na odredište, iako je bio malo duži. Već sutra ulazimo u trenažni proces sa dva treninga, poslije toga imamo utakmicu, ali siguran sam da će svi igrači da se odmore za trening i naredne obaveze koje nas čekaju ovdje", rekao je Damir Memišević.

TRENINZI

Fudbaleri Borca u subotu će odraditi dva treninga. Ujutro će trenirati u teretani, u 10 jedna, a u 11 druga grupa, dok je prvi trening na terenu zakazan za 18 časova.

Igrom slučaja, novinari koji prate Borac na pripremama dočekali su fudbalere u njihovoj bazi, jer su stigli ranijim letom, a upravo njim stigao je u Antaliju i Filipo Falko, najnovije Zvezdino pojačanje.

Pojačanja je bilo i u Borcu, pa je tik pred odlazak u Antaliju ugovor na dvije godine potpisao kamerunski vezista Donald Mols.

Još veće pojačanje je ostanak Gorana Zakarića, koji je produžio ugovor sa Borcem do 2022. godine, pa navijači Borca sa mnogo optimizma dočekuju nastavak sezone u Premijer ligi BiH u kojoj je cilj plasman u Evropu.

Prošlogodišnji boravak u Antaliji bio je uspješan, jer su crveno-plavi izborili kvalifikacije za Ligu Evrope, a svi su uvjereni da mogu da ponovo taj rezultat.

Fudbaleri Borca tokom protekle godine već su se navikli na epidemiološke mjere, a ništa se ne prepušta slučaju ni u Turskoj.

Svi koji stižu u Tursku obavezni su da ispune epidemiološke obrasce tokom leta, a nakon dolaska na svoju destinaciju poštuju se stroge mjere, dezinfekcija prtljaga, mjerenja temperature i sl.