• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi otputovali u Antaliju: Ista baza, isti cilj – Borac u Evropi! (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekspedicija Borca otputovala u Antaliju, gdje će se crveno-plavi u naredne dvije sedmice pripremati za nastavak sezone u kojoj je cilj dobro poznat – Evropa!

 MONDO u Antaliji FK Borac otputovao u Tursku, Zakarić ostaje do 2022 Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije 17 dana uvodnog dijela priprema koji je obavljen u Banjaluci i Trebinju, tek sada slijedi ono pravo - pripreme u Antaliji u kojoj će se pod komandom trenera Marka Maksimovića fizički i taktički spremati za proljećni dio sezone.

Kao i prethodne dvije zime Borac će se pripremati u dobro poznatom ljetovalištu, Antaliji, koje ne gubi na popularnosti ni u zimskim mjesecima. Naprotiv!  Preko 3.000 ekipa iz cijelog svijeta svake godine obavi pripreme na području Antalije, a treću godinu zaredom među njima je i banjalučki Borac.

Možda će vas zanimati

 Crveno-plava ekspedicija krenula je u ranim jutarnjim časovima iz Banjaluke ka Beogradu, odakle će u 12.15 časova poletjeti za Istanbul, a nakon kratke pauze slijedi let ka konačnoj destinaciji, Antaliji u koju bi trebali da stignu nešto poslije 19 časova po lokalnom vremenu.

Iako se od prvog odlaska crveno-plavih u Antaliju u januaru 2019. u naredne dvije godine ekipa dosta promijenila, pa je svega sedam igrača koji sada igraju, tada putovalo na prve pripreme u Antaliju, a deset sadašnjih igrača bilo je prošle zime na pripremama, cilj je praktično isti!

Borac želi da nakon pripreme u Antaliji odigra još jedno odlično proljeće i završi ga uspješno, kao što je to bio slučaj kada je izboren povratak u Premijer ligu BIH, a potom naredne godine i plasman u evropsko takmičenje!

I ove zime iz Antalije se cilja Evropa, sada pod palicom Marka Maksimovića, novog šefa stručnog štaba koji je na zimskoj pauzi zamijenio Vladu Jagodića na klupi crveno – plavih, a koji je prošli put sa Borcem u Antaliji bio u ulozi sportskog direktora.

Iako će zbog pandemije korona virusa ove zime biti nešto manje klubova u Antaliji nego inače, većina njih, među kojima je i Borac odlučila je da iskoristi odlične uslove koje imaju u Turskoj.

"Hotel Titanik je već postao naša baza u Antaliji. Tamo ekipa ima odlične uslove za rad, mir, odličan ambijent i mislim da dobre stvari ne treba mijenjati. Ono što je dobro po nas, u zadnje vrijeme mnogo se radi na održavanju i poboljšanju našeg terena tako da nećemo biti u situacije kao nekad kada odradimo pripreme na dobrom terenu, a dođemo ovdje i igramo na lošem terenu. Sad apsolutno imamo zašto ići tamo . Neke ekipe su promijenile svoj plan i odustale od Antalije, mi smo se odlučili da idemo, većina ekipa iz Srbije je takođe otišla tamo, tako da nemamo briga i vjerujemo da ćemo tamo uspješno odraditi ovaj dio priprema", rekao je Maksimović.

Zakarić Borčev do februara 2022.

Pred polazak u Antaliju riješena je dilema oko Gorana Zakarića i krilni napadač definitivno ostaje u redovima Borca.
"Postigli smo dogovor i Zakarić će biti naš član do februara 2022. godine. Ukoliko u tom periodu bude nekih ekstra ponuda za njega iz inostranstva ponovo ćemo se dogovoriti i vidjeti pod kojim uslovima može da ide sa Gradskog stadiona", rekao je direktor Borca, Dejan Lukendić.

Borac će tokom dvije sedmice priprema u Antaliji odigrati četiri prijateljska meča, a jedan od njih biće i u direktnom TV prenosu na TV Arenasport.

Trener Marko Maksimović i njegov stručni štab na pripreme su poveli 30 fudbalera. To su:
golmani Bojan Pavlović, Nikola Lakić, Luka Damjanović, te igrači: Marko Jovanović, Đorđe Ćosić, Đorđe Milojević, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Miloš Borovčanin, Siniša Dujaković, Dino Ćorić, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan, Dejan Bosančić, Dejan Meleg, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Goran Zakarić, Boban Georgiev, Jovo Lukić, Elvis Mehanović, Amar Tahrić, Donald Mols, Dejan Javorac, Milan Šikanjić, Savo Šušić, Sergej Damjanić, Dejan Uzelac i Luka Bobić.

Sa ekspedicijom Borca je i reporter MONDA i sve najvažnije informacije, fotografije i video sadržaje sa priprema Borca pratite na našem portalu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC