Puca od samopozdanja

Pobedio Novaka u Londonu pa zapretio: Šest ili sedam tenisera juri vrh, pokazali smo da možemo da pobedimo legende!

Autor Nebojša Šatara

Dominik Tim je zadovoljan svojom sezonom.

Izvor: MN PRESS

Austrijski teniser je završio godinu porazom u finalu završnog mastersa od Danila Medvedeva, ali je tokom ove sezone došao do najvećeg uspeha u karijeri.

Osvojio je US Open, a na kraju godine je jedva sačekao odmor.

"Ovo je bila jako teška godina, intenzitet je bio neverovatan otkako se tenis vratio i nisam još sebi postavio ciljeve za sledeću godinu, ali naravno da želim da se popnem na ATP listi. Mislim da ima šest ili sedam tenisera koji će se boriti za vrh", rekao je on.

Austrijanac je priznao da je Medvedev bio bolji rival u finalu Londona.

"Kada pogledate ceo turnir on je bio najbolj. U grupi nije izgubio ni set, pobedio je drugog i trećeg igrača sveta u polufinalu i finalu, tako da je definiitvno zaslužio titulu", iskren je Tim.

Na završnom mastersu Novak Đoković je doživeo dva poraza. Danil Medvedev ga je dobio u grupi, a Dominik Tim u polufinalu.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa legendama i da možemo da ih pobedimo, ali i da smo u mogućnosti da osvojimo najveće turnire", dodao je Tim i na kraju istakao da nova generacija tenisera mora da nastavi da pobeđuje na velikim turnirima kako bi ostavili svoj trag u tenisu.

"Mislim da je to jako bitno za sport jer su Rodžer, Rafa, Nole i takođe Endi učinili mnogo za spot. Mislim da su privukli mnogo ljudi ka tenisu. Naš izazov je da igramo sjajno na največim turnirima i da tako postanemo velike zvezde. To je jako važno za tenis kao sport", završio je Tim.

(mondo.rs)