• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko srce Novaka Đokovića, nastavlja da pomaže Srbiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nova pomoć fondacije najboljeg tenisera svijeta.

 Novak Đoković nova donacija bolnicama u Srbiji Izvor: MN PRESS, Fondacija "Novak Đoković"

Fondacija "Novak Đoković" nastavlja da oprema zdravstvene ustanove u Srbiji pružajući doprinos protiv virusa COVID-19!

Ova fondacija koju je osnovao najbolji teniser svijeta, ovoga puta je pomogla Klinički centar Srbije višemilionskom donacijom.

Možda će vas zanimati

Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručen je mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina francuske kompanije AIRINSPACE ukupne vrijednosti 1.700.000,00 dinara, dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi švajcarske kompanije CODAN ARGUS, koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije. Vrijednost ove donacije iznosi 1.035.513,00 din.

Nacionalna direktorka Fondacije "Novak Đoković", Maja Kremić, istakla je da Fondacija pažljivo prati situaciju i u skladu sa njom pruža podršku onima kojima je to najpotrebnije.

"Imajući u vidu povećanje broja oboljelih od COVID-19 virusa, naši zdravstveni radnici ponovo su se našli na najvećem udaru, kako bi uspjeli sve pacijente uspješno da zbrinu i izliječe. Ovaj put odlučili smo da pomoć pružimo Institutu za onkologiju i radiologiju i Klinici za neurohirurgiju u sklopu Kliničkog centra Srbije. Nadamo se da će ovi aparati poboljšati uslove kroz redovnu dezinfekciju i sterilizaciju prostorija u kojima borave pacijenti i na taj način pomoći u smanjivanju cirkulacije virusa, ali i da će naša donacija olakšati procese pružanja intravenozne terapije. Svjesni smo da je pred nama izazovan period i dug put izlaska iz krize uzrokovane COVID-19 virusom, ali smo isto tako spremni da pomognemo bržem oporavku zajednice", istakla je Kremić.

Prof. dr Danica Grujičić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, naglasila je da se u ovoj ustanovi liječenje i dijagnostika kod onkoloških pacijenata tokom epidemije sprovodi bez prekida i uz maksimalno korišćenje kapaciteta.

"U cilju zaštite pacijenata, ali i zaposlenih od COVID-19 infekcije, u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije primjenjujemo brojne mjere, uključujući poseban režim čišćenja i dezinfekcije. Aparat za dekontaminaciju površina iz vazduha je od velikog značaja jer omogućava brzu i temeljnu dezinfekciju kritičnih prostora i površina koje su teško dostupne. Već u prvoj nedelji smo ga koristili za dezinfekciju u operacionim salama, intenzivnoj nezi i prostorijama za izolaciju na odjeljenjima. Zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković na ovoj značajnoj donaciji koja će doprinijeti bezbjednijem okruženju kako za pacijente, tako i za zaposlene Instituta", izjavila je prof. dr Grujičić.

Na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije. Do sada su između ostalog uručena 12 respiratora i 54 kliničkih monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC