Ostali sportovi

Prošle godine izbacio Borac, sada ga čeka na Kosovu: Borac ima "hemiju", biće ovo pravi derbi!

Autor Goran Arbutina

Srednji bek Bese, Haralampos Maljos u razgovoru za MONDO prisjetio se prošlogodišnjeg duela sa crveno-plavima u dresu Olimpijakosa i govorio o predstojećem duelu protiv Borca.

Izvor: Facebook/Besa Famgas

Rukometaše Borca m:tel nakon dobrih partija u prvenstvu BIH sada očekuju evropski izazovi, odnosno dvomeč sa Besom iz Peći u okviru trećeg kola EHF Evropskog kupa.

Ekipa Mirka Mikića prvo će u subotu gostovati na Kosovu, a sedam dana kasnije ugostiće Besu u revanšu u Banjaluci.

Biće to novi evropski duel za rukometaše Borca, nakon prošlogodišnjeg nastupa u EHF kupu, kada su u dvomeču protiv grčkog Olimpijakosa eliminisani u prvom kolu kvalifikacija.

Ono što je zanimljivo da će kao i tada protivničku ekipu kao organizator igre predvoditi srednji bek Haralampos Maljos.

Grčki reprezentativac prošlog ljeta pojačao je Olimpijakos prije duela sa crveno-plavima, da bi prije pet mjeseci prešao u Besu, a sudbina je htjela da Borac ponovo na žrijebu dobije ekipu za koju on igra.

"Da, zanimljivo da ponovo igram protiv Borca. Imam lijepa sjećanja na taj meč, uz to pozitivna i u sportskom smislu, jer sam sa Olimpijakosom pobijedio te dvije utakmice i prošli smo u naredni krug“, prisjetio se Maljos na početku razgovora za MONDO.

U dvomeču sa Borcem, koji je tada bio oslabljen neigranjem četvorice igrača, koji nisu bili registrovani za evropske utakmice, Maljos je zabio ukupno šest golova.

Banjalučane je očigledno dobro zapamtio, pa i pratio u prethodnom periodu.

"Koliko sam vidio u Borcu je ekipa manje-više ostala ista i imaju dva, tri nova igrača. To znači da se ekipa dobro poznaje i da imaju dobru 'hemiju'. Naš cilj je da prođemo dalje i da nastavimo da promovišemo naš klub na evropskom nivou. Očekujem dve vrlo teške utakmice, rekao bih da je naš duel derbi. Obje ekipe igraju u odličnoj formi, mi smo i dalje nesavladani, nadam se da će tako i ostati. Isto tako Borac je u dobroj formi, na prvom mjestu i imaju samo jedan poraz i to sa jednim golom razlike“, rekao je srednjik bek Bese i potom istakao ono što bi moglo biti ključno u dvomeču EHF Evropskog kupa.

"Ko bude kontrolisao ritam utakmice i pravi manje grešaka imače veće šanse za prolazak dalje, to će biti ključno. Uglavnom sigurno da ćemo imati dva meča puna naboja, borbe i taktičkih elemenata", ocijenio je Maljos.

Izvor: Facebook/Besa Famgas

  Grčki rukometaš navikao se na život u novoj sredini.

"Pet mjeseci sam ovdje u Peć i osjećam se vrlo prijatno. Grad je lijep, koa i priroda oko njega i to je ono što mi se najviše sviđa. Što se tiče ekipe, radimo jako i trudimo se da svakog dana napredujemo. Stručni štab radi dobar posao i tjera nas do krajnjih granica svaki trening. Naravno treba nam još vremena da steknemo ime na evropskom nivou, ali mislim da smo na dobrom putu i ako ovako nastavimo to će jako brzo doći".

On je pohvalio organizaciju kluba i uslove koji imaju protivnici Borca u trećem kolu EHF Evropskog kupa.

"Iza svega stoji porodica Idrizi. Naš menadžer Enes Idrizi radi odličan posao, imamo odlične uslove i na nama je samo da se fokusiramo na rukomet i da se trudimo da ostvarimo uspjehe. Ovdje se osjećam jako dobro i nemam nikakvih problema. Atmosfera u ekipi je odlična i mislim da je to jedan od razloga našeg niza pobjeda ove godine".

Na kraju razgovora osvrnuo se i na činjenicu da Borac dolazi iz Republike Srpske, međutim, istakao je da ne očekuje nikakve probleme i tenzije.

"Ove dvije utakmice posmatram isključivo kao sportsku borbui mislim da će tako i biti, nema nikakvog mjesta politici. Na kraju krajeva, koliko sam upoznat ove dvije ekipe su se već sastale prije nekoliko godina i sve je prošlo bez problema", zaključio je Maljos.