ŠTA ĆE BITI?

Đoković ljut na Australijan open? Novak neće povlastice, niko ne zna u koji grad će putovati

Autor 000

Najbolji teniser svijeta izgleda nije zadovoljan onim što je do sada čuo...

Izvor: Profimedia

Nastavlja se potpuni haos oko Australijan opena!

Nakon što su organizatori morali da pomjere održavanje turnira za tri sedmice unazad, to nije riješilo sva pitanja o organizaciji prvog grend slema u sezoni. Zbog toga se ni kriv ni dužan u centru pažnje našao Novak Đoković!

 Najbolji teniser svijeta navodno nije zadovoljan zbog najavljenih odluka koje su stigle iz Australije, putem kojih bi Đoković uz druge igrače iz vrha ATP i WTA liste mogao da dobije povlašćen status tokom karantina!

Naime, kako je direktor Australijan opena Kreg Tili nedavno izjavio, u Melburnu postoje problemi sa smještajnim kapacitetima i navodno dio igrača mora da bude smješten u drugom gradu, Adelejdu.

Plan Australijan opena je bio da tamo premjesti po tri najbolja tenisera i teniserke, među kojima je naravno i Đoković, i da u Adelejdu 29. i 30. januara odigraju i egzibiciju.

Međutim, ovo je dovelo do kritika drugih tenisera koji smatraju da bi Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Ešli Barti, Simona Halep i Naomi Osaka imali povlastice jer bi obavezni 14-dnevni karantin za njih bio povoljniji nego onaj za ostale tenisere u Melburnu.

Kako španska "Marka" saznaje, Đoković priznaje da postoje razlike između dva "mjehura" u kojima bi teniseri bili u Melburnu i Adelejdu i da on to ne odobrava.

"Marka" kao razlog navodi i da je Đoković uvijek bio za potpunu jednakost među teniserima i da je uostalom zbog toga i osnovao PTPA organizaciju sa Vasekom Pospišilom, kako bi štitio prava svih tenisera i teniserki.

Španski list ističe da ostaje da se vidi hoće li Đoković na kraju putovati u Adelejd ili će odlučiti da ostane u Melburnu sa ostalim teniserima...

Najbolji teniser svijeta trenutno i dalje trenira u Marbelji uz trenera Marjana Vajdu, a jasno je da postoji još mnogo nepoznanica oko njegovog plana po odlasku u Australiju.

Prvi grend slem sezone startuje 8. februara.