• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić o pojačanjima i promjeni pravila: Imamo ponude za 5 igrača, hoćemo pet stranaca u Superligi

Autor 000

"Tošić? Nadam se da ćemo se dogovoriti", rekao je Zvezdan Terzić.

 Zvezdan Terzić Zvezda ima ponude za pet igrača Izvor: Zvezda TV/screenshot

Crvena zvezda i zvanično je ove nedjelje počela zimske pripreme.

Stanković je na prozivci imao 31 fudbalera, od kojih četiri pojačanja, poručivši da nije potrebno gomilati igrače, s tim da je poželio jednog ofanzivca.

Sportski direktor Mitar Mrkela konkretnije je odgovorio na pitanje o mogućim novajlijama, pošto se mnogo imena povezuje sa Zvezdom, dok se potom obratio i generalni direktor Zvezdan Terzić takođe govorivši o zimskom prelaznom roku.

Možda će vas zanimati

 Terzić je poručio da "neće gomilati igrače", uz poruku da im veliki problem pravi i ograničenje broja stranaca na četvoricu u protokolu za mečeve u Superligi.

Da li ostaje Nemanja Milunović?

"Pričali smo sa Milunovićem prije mjesec dana, pa i jutros. Poslije treninga dolazi kod mene u kancelariju, nesporna je želja obje strane da nastavimo. Razgovaraćemo sa agentom i tu ne bi trebalo da bude išta sporno, ostaće dugo da igra u Zvezdi...", kazao je Terzić.

Dugo se već priča o dolasku Duška Tošića?

"Pričali smo s Tošićem, čuli se jutros, obavićemo još razgovore, ima naš poziv, vrata su mu otvorena. Samo treba da se poklope planovi i ambicije i vidjećemo još. Razgovaraćemo ovih dana, biće fizički spreman. Nadam se da ćemo se dogovoriti".

Da li je neko blizu odlasku?

"Ima konkretnih ponuda. Prije svega za Bena i Degeneka, procenićemo u skladu sa potrebama tima, pričao sam već sa Stankovićem i Mrkelom da napravimo dogovor da zauzmemo dogovor o odlasku igrača. Može se desiti da odu obojica, a mogu i obojica da ostanu", kazao je Terzić, pa dodao da to nisu jedini fudbaleri za koje ima interesovanja.

"Imamo ponude za naše mlade igrače Petrovića, Gavrića i Nikolića, ali nismo planirali da odlaze. Mi ćemo sigurno zatvoriti finansijsku konstrukciju do juna i imaćemo stabilno poslovanje. Igrači mogu da se fokusiraju i nema opuštanja, šampionska titula nije osvojena!".

Izvor: Zvezda TV/screenshot

Mrkela i Terzić su već spomenuli ofanzivca, a danima se već licitira sa imenima fudbalera, pa su se tako spominjali Pipo Falko, Edera i mnogi drugi.

"Mi imamo problem stranaca i govorili smo o tome prošle i pretprošle godine. Četiri stranca su malo da bi se realizovali postavljeni ciljevi. Otišao je Boaći, došao je Bakajoko, priključili smo Bakajoka, a sad ih opet imamo šestoricu. Ako dovedemo još jednog... Mora da se poveća broj stranaca bar na pet", kazao je Terzić o pravilu u srpskom fudbalu koje ga nervira.

"Stranci su skupi, ali kao što je Džajić rekao davno - najskuplji je neuspjeh. Vidjećemo, imamo šestoricu stranaca, da li ćemo dovoditi sedmog... Fali nam jedan kreativan igrač koji može da napravi razliku da Zvezda može da bude lepršavija i bolja".

Kada su u pitanju ciljevi za nastavak sezone - Terzić je bio kristalno jasan.

"Mi moramo da se fokusiramo na osvajanje šampionske titule i u ovoj sezoni znači više nego ikada ranije. Ne samo da bi prvi put u istoriji osvojili četiri šampionske zaredom, nego pobjednik nosi sve. Vicešampion ne ide ni u kvalifikacije za Ligu Evrope nego u Ligu konferencija. Veliki je ulog, moramo da osvojimo šampionsku titulu. Imamo i spektakl protiv Milana, vraćeni smo na mapu Evrope i učinićemo sve da iz tog dvomeča budemo uspešniji od njih. Svjesni smo kakav nas meč čeka, igraju izvanredno i nisu imali bolji i jači tim. Nadam se da ćemo imati bar 30% publike, jenjava pandemija, nadamo se bar 15-16 hiljada navijača. Cilj je naravno i osvajanje Kupa Srbije", kazao je Terzić i zaključio:

"Zvezda je kao kompanija napredovala i sada imamo realno šansu da se plasiramo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope jer ćemo biti povlašćeni u prve tri runde, a onda da pokažemo da možemo da pobijedimo i bolje od sebe".

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC