PRŠTAĆE!

Tom Brejdi još dokazuje da je najveći ikada: "Penzionisao" Brisa za 14. finale, a sad epski duel!

Autor Nebojša Šatara

Na kraju lep rastanak dvojice velikana.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Butch Dill

Tom Brejdi ima 43 godine i ponovo će igrati finale NFL konferencije. Verovali ili ne, ali čak 14. put u karijeri...

Otišao je Brejdi letos iz Nju Inglenda da bi se dokazao u Tampa Beju, a njegove partije u veteranskim danima samo potvrđuju da je najveći kvoterbek svih vremena. Ovoga puta nije mogao da ga zaustavi ni Nju Orleans na svom stadionu - 30:20 (13:13).

Vodili su u dva navrata Sentsi prošle večeri, ali kada je je Brejdi "upalio" motore više nije bilo pomoći, pa čak ni arhirival Dru Bris nije mogao da zaustavi.

Njih dvojica su posle meča dugo razgovarali, uz decu, kao pravi porodični ljudi...


Malo ko bi u tom trenutku pomislio da se radi o vrhunskim sportistima, možda i najboljim u svom poslu, ali lepo je videti kako je rivalstvo ostavljeno iza njih, posebno ako se zna da im se kraj bliži, a već se odavno spekuliš da je Brisu ovo poslednja sezona.

Videćemo da li je poslednja i za Brejdija, ali će kvoterbek Bakanirsa svakako potruditi da se završi na potpuno slavan način.

Za početak ga čeka duel sa Pekersima i još jednom živom legendom sporta Aronom Rodžersom, a onda možda sa zvezdom nove generacije Patrikom Mahoumsom koji je sa Kanzas sitijem takođe ostvario plasman u finale konferencije.


Čifsi su se napatili protiv Braunsa (22:17) kada je Mahoums morao da izađe iz igre zbog povrede glave, pa je Čad Heni morao da uđe na teren i održi prednost.

Uspeo je u tome, pa će se Čifsi za plasman u Superboul boriti protiv Bafala.

(mondo.rs)

Tagovi