• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin odveo Vašington u plej-of: Vratio se posle 17 operacija i bacao za istoriju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Impresivan povratak na veliku scenu kvoterbeka srpskog porekla.

 Srbin odveo Vašington u plej-of: Vratio se posle 17 operacija i bacao za istoriju! NFL Izvor: Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Pobedom nad ekipom Filadelfija Iglsa u poslednjem meču regularne sezone NFL-a, Vašington je obezbedio mesto u plej-ofu. Do njega ga je doveo Srbin, čovek čija je karijera materijal za film.

U odlučujućem meču je bacio dva pasa za tačdaun, što je bilo dovoljno za pobedu (20:14) i ispisivanje istorije američkog fudbala. Nijedan tim se nije plasirao u doigravanje nakon ovako lošeg starta, a Vašington se sezonu počeo sa dve pobede iz prvih devet mečeva.

Možda će vas zanimati

Vašington je otvorio meč pasom za tačdaun Aleksa Smita i prednošću od 7:0, koja je uvećana dobrim šutem na 10:0. Filadelfija je preokrenula u drugoj četvrtini serijom od 14 uzastopnih poena, ali je novi Smitov pas za tačdaun doneo prednost timu koji je prethodnog leta morao da promeni ime.

U trećem periodu se rezultat nije menjao, a Vašington je postigao jedina tri poena u četvtoj deonici i tako obezbedio pobedu i titulu u svojoj diviziji.Iako ima negativan skor (7-9), Vašington će igrati u doigravanju.

Čovek koji je preokrenuo sezonu tima iz glavnog grad SAD ima srpske korene i to sa ponosom ističe. Na njegovom telu je tetovaža sa četiri ocila, a iako su mu se preci davno odselili na tlo Amerike, on pamti odakle su došli.

Smit je imao dugu pauzu u karijeri. O povratku na fudbalski teren niko nije razmišljao, a kada je momak srpskih korena postao treći kvoterbek Vašingtona u ovoj sezoni niko nije smatrao da će imati veliku ulogu.

Kvoterbek Vašingtona se povredio u novembru 2018. godine, a nakon operacije obe potkolenične kosti pojavila se sepsa. Tokom narednih devet meseci je četiri puta bio hospitalizovan, a 17 puta operisan i doktori nisu bili sigurni da li će preživeti i da li će morati da mu amputiraju nogu.

Ipak, dešavanja u timu su mu išla na ruku. Loš start sezone i pojedine promene u ekipi su mu otvorila vrata ka terenu, a on je serijom 5-3 pogurao svoj tim u plej-of! Iako ima 36 godina nosio je tim tokom prethodnih nekoliko nedelja, najbitnijih za razvoj situacije na Istoku NFC.

Pročitajte i ovo

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC