BRANI GA!

"Đokoviću izvrću reči i manipulišu njima": Novak dobio veliku podršku legendarnog Amerikanca!

Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser sveta ima podršku nekada najboljeg igrača sveta.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković u petak napušta karantin u Adelejdu, čime će biti završen njegov dvonedeljni boravak u izolaciji po dolasku u Australiju.

U tom periodu, najbolji teniser sveta je nebrojeno puta bio meta kritika svetskih medija, a sada ima i onih koji Srbina brane.

Đoković je iz karantina u Adelejdu slao poruke javnosti u želji da australijska vlast svim teniserima omogući iste uslove u karantinu pred Australijan open koji počinje 8. februara.

Ipak, sve to je u svetskim medijima bilo stavljano u kontekst kritikovanja Đokovića, što nije opravdano po gledištu Džima Kurijera.

Nekadašnji svetski broj jedan i bivši američki teniser istakao je da Đokovića isuviše kritikuju na nepravedan način.

"Novak Đoković je učinio sve što može da pomogne drugim igračima u Melburnu. Novak je lider, ali su mu po običaju reči istrgnute iz konteksta i njima se manipuliše na potpuno pogrešan način. Nadam se da će mu australijska publika dati novu priliku i pozdraviti ga kada budu počeli mečevi", rekao je Kurijer.

Takođe, Kurijer smatra da Đoković ne dobija dovoljno poštovanja.

"Nole je vrlo lako podložan javnom mišljenju i kritikama. Dosta se trudi da pridobije publiku, što je i prirodno zbog svega što je postigao na teniskom terenu. Međutim, verovatno je imao tu nesreću da upadne u eru u kojoj se teniski navijači dele na Rodžerove i Rafine, a tu nema mesta za njega", zaključio je Džim Kurijer.

Đokovića 29. januara očekuje egzibicija u Adelejdu, od 1. do 5. februara će predvoditi Srbiju u odbrani trofeja u ATP kupu, dok će od ponedeljka 8. januara pokušati da osvoji deveti Australijan open u karijeri.